in , ,

Facebook gebruikte jouw en mijn gegevens als machtsmiddel

Facebook heeft partners waarmee het samenwerkt zowel beloond als gestraft, door toegang tot gebruikersgegevens te verlenen of te onthouden. Dat bericht nieuwszender NBC News op basis van duizenden documenten uit de periode 2011 tot 2015.

De nieuwe onthullingen komen uit duizenden documenten als mails, chattranscripties, presentaties en notulen van vergaderingen.

Die tonen volgens NBC News aan “hoe Zuckerberg, samen met zijn raad van bestuur en management team manieren bedacht om de schatkamer aan gebruikersdats – inclusief informatie over vrienden, relaties en foto’s – te gebruiken als machtsmiddel tegenover bedrijven waarmee het samenwerkt.”

Zo werd toegang voor een chat-app die te populair werd geacht beperkt. Tegelijk kregen bedrijven die veel bij Facebook adverteerden, zelf interessante gegevens deelden of simpelweg goed bevriend waren met Zuckerberg ruime toegang tot persoonlijke gebruikersinformatie.

De praktijken vonden plaats tegen een achtergrond waar Facebook publiekelijk het belang van privacy en dataveiligheid preekte.

Alles bij de bron; VillaMedia

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

Photo by stockcatalog


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het is over en sluiten met het manipuleren van weer- en klimaatgegevens

‘Strenger regime’ in aso-azc’s waar personeel onveilig is, maar kunnen wel op plundertocht de samenleving in