in , ,

Facebook komt met een meekijkende ‘afluisterapp’ op de smartphone met vergoeding

Alexas_Fotos / Pixabay

brengt een nieuwe app uit waarmee het bedrijf in kaart wil brengen wat mensen met hun doen. Eerder dit jaar raakte Facebook in opspraak vanwege een vergelijkbare app.

De nieuwe app, Study geheten, verzamelt onder meer informatie over de apps die mensen op hun telefoon hebben geïnstalleerd, hoeveel tijd gebruikers aan elke app besteden en welke functionaliteiten binnen die apps populair zijn.

Gebruikers die Study installeren, krijgen in ruil daarvoor een financiële vergoeding. Vooralsnog is de app alleen beschikbaar via Play.

Toegang tot e-mails

Begin dit jaar ontstond er de nodige ophef toen bleek dat Facebook al jaren buiten de App Store en Google Play Store om een app verspreidde waarmee het bedrijf het smartphonegebruik van mensen in kaart bracht.

Facebook richtte zich met de app op gebruikers vanaf 13 jaar. Zij werden betaald om de toegang tot hun smartphone te delen. Via de afluisterapp kon Facebook onder meer toegang krijgen tot e-mails, foto's, 's en zoekopdrachten.

Lees verder bij de bron: Bright


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meer wetenschappers denken nu dat geo-engineering(chemtrails) wellicht essentieel is

Welke boeren nep-biologisch zijn en de fout in gingen/gaan blijft geheim