in , ,

Facebook onder vuur vanwege gezichtsherkenning en opslag biometrische kenmerken

Wie gebruik maakt van , laat daar doorgaans zijn foto achter. Die beeldinformatie wordt door het sociale medium opgezogen, geanalyseerd en voor allerlei doeleinden gebruikt.

Facebook heeft dermate veel kennis vergaard over zijn gebruikers, dat het mogelijk wordt om een bepaald gezicht in een foto van een menigte te ontdekken.

Instant dus en de Amerikaanse wetgever is daar niet blij mee, evenmin als bezorgde gebruikers.

Vandaar dat Facebook voor de is gesleept vanwege vermeende inbreuk op de . Het sociale netwerk slaat ongevraagd biometrische kenmerken op en dat mag niet. Het gaat hier weer eens om de kleine lettertjes van de overeenkomst die iedere gebruiker met Facebook heeft gesloten. Daar staat namelijk in, dat toestemming wordt gegeven om de geometrie van het gezicht op te nemen en vervolgens ook op te slaan. Dit wordt beschouwd als een passieve toestemming.

Een groep gebruikers uit Illinois beroept zich nu op de Illinois Biometric Information Privacy Act, een wet waarin staat dat gebruikers actieve toestemming hiervoor moeten geven.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De overheid mag wettelijk geen mensen opsluiten wegens openstaande boetes

Panama Papers zijn online