in

Facebook’s Fact-Check Board krijgt veel ‘Likes’ van … George Soros

Bij de aankondiging van de oprichting van een onafhankelijke toezichtsraad met de bevoegdheid om inhoud van en Instagram toe te staan ​​of te verwijderen, benadrukten de vier medevoorzitters van de raad de diversiteit van het lichaam.

“De bestuursleden hebben verschillende professionele, culturele en religieuze achtergronden en hebben verschillende politieke standpunten”, schreven ze op 6 mei in een New York Times . “Sommigen van ons zijn publiekelijk kritisch over Facebook; sommigen van ons niet. ‘

Gelijktijdige nieuwsartikelen versterkten deze boodschap en meldden dat de ideologisch en geografisch diverse leden van de raad het ideologische spectrum doorkruisen .

Bij nadere beschouwing blijkt echter dat 18 van de 20 leden hebben samengewerkt met of verbonden zijn aan groepen die financiering hebben ontvangen van George ‘Open Society Foundations – een van de best gefinancierde en invloedrijke progressieve organisaties in het land.

Het bereik van Open Society is zo groot dat het simpelweg ontvangen van steun van de instelling geen proxy is voor politieke neigingen – één lid heeft steun gekregen van Soros en de Charles Koch Foundation. Maar het feit dat 90% van de bestuursleden banden heeft met die vooruitstrevende groep roept vragen op in een omgeving waar conservatieven klagen over big-tech bias en internetcensuur.

Hier is een lijst van de leden van de toezichtsraad:

 • Afia Asantewaa Asare-Kyei: een programmamanager bij Soros ‘Open Society Foundations in West-.
 • Evelyn Aswad (University of Oklahoma): hoogleraar Amerikaanse rechten. Ontvanger van een subsidie van de Knight Foundation, die heeft een partnerschap aangegaan met Soros' Open Society Foundations . Aswad zegt dat bedrijven hun ‘spraakcodes moeten afstemmen op de internationale mensenrechtenwetgeving' en zich moeten laten leiden door ‘het internationale recht op '.
 • Endy Bayuni: Jakarta Post-redacteur. In het bestuur van het Institute for Policy Analysis of Conflict in Jakarta, onder leiding van een “ George Soros visiting practition chair” die eerder bij een door Soros opgerichte groep werkte .
 • Catalina Botero-Marino (covoorzitter): decaan van een Colombiaanse rechtsschool die in twee jaar tijd 1,3 miljoen dollar ontving van Soros ‘Open Society Foundations. Is lid van een panel van deskundigen van de Inter-American Dialogue, gefinancierd in het kader van Soros' Open Society Foundations. Dient ook als expert voor het Global Freedom of Expression Project van Columbia University, gedeeltelijk gefinancierd door Open Society Foundations. Diende als bestuurslid van artikel 19, dat gedurende twee jaar $ 1,7 miljoen ontving van Open Society Foundations .
 • Katherine Chen: academisch professor, journalist. Retweets vaak materiaal dat kritiek heeft op Donald Trump en Barack Obama steunt.
 • Nighat Dad: oprichter en uitvoerend directeur van de Digital Rights Foundation, die ontvangt van Soros ‘Open Society Foundations , en is een project van Artists at Risk Connection, een project van Pen America, dat gedeeltelijk wordt gesponsord door Soros' Open Society Foundations . Diende in het bestuur van het door Soros gefinancierde Dangerous Speech Project. Adviseur van Amnesty International's Technology and Human Rights Counsel, gedeeltelijk gefinancierd door Soros ‘Open Society Foundations.
 • Jamal Greene (covoorzitter): professor aan de Columbia University Law School. (De familie  en stichtingen van Soros  zijn  bekende financiers  van en werken  samen met Columbia . )  Onlangs was ze assistent van de Californische senator Kamala Harris , die  Soros  tot haar  donoren rekent . Zijn Twitter-account laat zien dat hij resoluut voor president Trump heeft gekozen.
 • Pamela Karlan: Stanford University Law professor. Lid van de door Soros opgerichte en gefinancierde American Constitution Society , die een “progressieve” kijk heeft op de Amerikaanse grondwet. Ondersteunde de afzetting van Trump en heeft bijgedragen aan democratische kandidaten, waaronder Hillary en Elizabeth Warren.
 • Tawakkol Karman: Haar organisatie, “Women Journalists Without Chains”, ontvangt geld van Soros ‘Open Society Foundations. Ze zit in de adviesraad van Transparency International, die ook geld ontvangt van de Soros -groep.
 • Maina Kiai: directeur van het Alliances and Partnerships Initiative van Human Rights Watch, dat $ 100 miljoen ontving van Open Society Foundations. Ze was oprichtend leider van de Kenya Human Rights Commission, die gedurende twee jaar $ 615.000 ontving van Soros.
 • Sudhir Krishnaswamy: Vice-kanselier rechtenfaculteit. Medeoprichter van het progressieve non-profit Centrum voor Recht en Beleidsonderzoek, dat grote financiering ontvangt van het door Soros gefinancierde Centrum voor Reproductieve Rechten, en de lesbische rechtengroep Astrea ; redacteur van het International Journal of Communications Law & Policy (IJCLP), dat subsidies ontving van Open Society Foundations. Ook verbonden met het door Soros ondersteunde Comité voor mondiaal denken aan de Columbia University.
 • Ronaldo Lemos: hoogleraar Braziliaanse rechten. Medeoprichter van het door Soros ondersteunde Instituut voor en Samenleving. Zit in het bestuur van de door Open Society gefinancierde Mozilla Foundation. Was bestuurslid bij door Soros gefinancierd Access Now.
 • Michael McConnell (covoorzitter): professor aan de Stanford University. Hoofd van het Constitutional Law Center, gefinancierd door de Soros Open Society Foundations-gefinancierde American Constitution Society.
 • Julie Owono (Stanford University, Harvard University): hoofd van Internet Sans Frontieres, lid van het door Soros gefinancierde Global Network Initiative.
 • Emi Palmor: voormalig hoofd van het Israëlische ministerie van .
 • Alan Rusbridger: voormalig hoofdredacteur van The Guardian. Aan boord van het door Open Society Foundations gefinancierde Comité ter bescherming van journalisten.
 • Andas Sajo: Professor. Een van de oprichters van Soros ‘Central European University . Voorheen aan boord van Soros ‘Open Society Justice Initiative in New York. Voormalig rechter van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, bekritiseerd vanwege zijn vermeende belangenconflicten en Soros-banden. (Uit een onderzoek bleek dat bijna alle rechters van de rechtbank financiering ontvingen van Soros ‘Open Society Foundations.)
 • John Samples: oprichter van het Libertarian Cato Institute's Centre for Representative Government, opgericht door voormalig congreslid Lee Hamilton (D), hoofd van Woodrow Wilson Center, dat gedeeltelijk wordt gefinancierd door Soros ‘Open Society Foundations. Cato is tegen posities Trump's over illegale immigratie en ziet oog in oog op de kwestie met Soros, die door middel van Open Society Foundations heeft bijgedragen aan Cato. Cato wordt ook gefinancierd door Google, Ford Foundation en de libertaire Koch-belangen, die ook voorstander zijn van meer open grenzen.
 • Nicolas Suzor: hoogleraar rechten aan de Queensland University of Technology, die samenwerkte en projecten financierde met Soros ‘Open Society Foundations.
 • Helle Thorning-Schmidt (covoorzitter): de socialistische oud-premier van Denemarken die pleit voor een ” heroverweging ” van de democratie. Aan boord van de door Open Society Foundations gefinancierde voor Buitenlandse Betrekkingen. Trustee bij de door Open Society Foundations gefinancierde International Crisis Group waar George en Alexander Soros in het bestuur zitten. Lid van de adviesraad van de door Open Society Foundations gefinancierde Atlantic Council. Zit ook in de Internationale Adviesraad van de Atlantic Council, die ongeveer $ 325.000 ontving van het door Open Society Foundations gefinancierde Centrum voor Wereldwijde Ontwikkeling.
 • Facebook reageerde niet op een verzoek per e-mail om een ​​interview met CEO Mark Zuckerberg of een vertegenwoordiger.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het gelijk van Maurice de Hond: Vertrouwelijk rapport RIVM bevestigt gevaar verspreiding virus via ventilatie

Daar komt een nieuwe fase aan, Viroloog: grootste probleem is mentaliteit van aantal Nederlanders