in , , ,

Failed state? Duitsland op randje van economische en maatschappelijke systeemcrisis

moinzon / Pixabay

Het begrotingsoverschot is anno 2019 zo ongeveer het enige positieve (?) nieuws dat onze Oosterburen te melden hebben. Verder staan werkelijk alle signalen op rood. De economie en industrie beginnen zware klappen te krijgen, en tal van bedrijven moeten grote aantallen mensen ontslaan.

In de samenleving ontstaat steeds meer onrust en woede over de inmiddels dagelijkse terreur die migranten uitoefenen, en het feit dat de overheid helemaal niets onderneemt om de grenzen te sluiten of zelfs maar beter te controleren.

Gisteren was daar een 8 jarig jongetje het laatste dodelijk slachtoffer van toen hij en zijn moeder door een Afrikaanse migrant voor de trein werden geduwd. Volgens steeds meer analisten gaat het niet meer goed komen met , en balanceert het kernland van de EU op het randje van een grote systeemcrisis en dreigt het een ‘failed state’ te worden.

Finanzmarktwelt analist Markus Fugmann schrijft letterlijk dat Duitsland ‘insolvent’ is. Het aantal bedrijven dat hun rekeningen niet meer kan betalen stijgt snel. ‘Het einde van de boom is gekomen. De Duitse economie zal geen zachte landing kennen.’ Grote en middelgrote Duitse bedrijven geven winstwaarschuwingen af, hun aandelenkoersen kelderen, in de machinebouw dreigt een omzetverlies van maar liefst 10% (4), en ook de arbeidsmarkt zakt in. ‘Duitsland was lang een eiland van gelukzaligen, maar de boom is nu voorbij. De wind zal ruwer worden.’ (1)

‘Lichtelijk geschokt over afgeleefd Duitsland’

In eigen land plaatste de Volkskrant een column waarin Peter Giesen schrijft dat het ‘zorgelijk’ is dat Duitsland, ‘de locomotief van Europa,’ er zo sjofel uitziet. ‘Dit jaar ben ik een paar keer in Duitsland geweest, en elke keer kwam ik lichtelijk geschokt terug. Wat maakt het land een afgeleefde indruk!… Alleen op de Autobahn zie je nog dat Duitsland het rijkste land van Europa is, door een armada van BMW’s, Audi’s en Mercedessen.’ (2)

Overigens niet in het minst vanwege de slechte staat van een groot deel van dat ooit beroemde Autbahnennetwerk, en het feit dat verbeteringen van slechts kleine stukjes –steeds vaker tientallen!- jaren duren, met een ‘Dauerstau’ als gevolg.

‘Duitsland op een tweesprong: compleet desolate veiligheid en chaos’

‘Zomer 2019: Duitsland op een tweesprong’, schrijft journalist Eugen Prinz voor PI-News. ‘Compleet desolate veiligheidssituatie en chaotische toestanden,’ veroorzaakt door het continu binnenhalen van enorme aantallen migranten uit Afrika en het Midden Oosten. Buitenzwembaden zijn voor autochtone Duitsers ‘no go’ zones geworden; dagelijks worden Duitsers uitgescholden, mishandeld, aangerand, verkracht of vermoord. de burgemeester van Saarlouis schrijft in een brandbrief dat zelfs de ME op de vlucht moet slaan voor agressieve migrantenbendes, en een Berlijnse officier van justitie verklaart dat de rechtsstaat in de Duitse hoofdstad net als in het grootste deel van de rest van het land feitelijk niet meer bestaat.

‘In veel stadsdelen regeert de Sharia of de clanleider, niet meer de grondwet. Joodse medeburgers worden beledigd en bespuugd als ze zich in Duitsland (!) met een kippa op het hoofd op straat wagen. En het gaat ieder voorstellingsvermogen te boven wat in een moeder omgaat als ze hulpeloos moet toezien hoe haar kind door een trein wordt overreden… Getuigen van dit voorval stortten huilend ineen.’

‘De meesten van ons hebben de migranten vriendelijk en in vol vertrouwen in ons land verwelkomd, en de Duitse staat heeft hen beschermd. En nu weten de autochtonen die meer hoe ze zich nog tegen de heersende toestanden moeten beschermen… Het aantal (migranten) dat een enorme bedreiging voor de autochtone bevolking vormt is veel, veel te hoog! Geen wonder dat de Duitsers in drommen hun land de rug toekeren en zich in Hongarije in veiligheid brengen.’

‘Duitsers moeten steeds meer betalen om eigen verval te financieren’

Daar komt bij dat de oorspronkelijke Duitsers ook de financiële rekening voor de neergang van hun land moeten betalen. ‘Onder dekmantel van een klimaatbelasting moet er een nieuwe inkomstenbron voor de financiering van de vluchtelingenstroom worden gecreëerd. Het domme en naïeve volk zal dan nog meer geld moeten ophoesten voor de verdere verslechtering van hun levensstandaard en het verval van de binnenlandse veiligheid, terwijl aan de andere kant een 26 jarige Syrische asielzoeker met zijn Mercedes CLS aan een illegale autorace kan meedoen.’

‘Nu, eind juli 2019, staat Duitsland op een tweesprong. Spoedig zal het niet meer lukken om de deksel op de kokende ketel te houden. De druk is te groot geworden, de gebeurtenissen te talrijk en te ernstig.. Het is ons duidelijk dat deze maand een rode lijn, die tot nu toe nog met steeds brutalere leugens en bagatelliseringen van de ernstige gevolgen van immigratie verdoezeld kon worden, is overschreden. Nu is de tijd aangebroken dat zelfs de domste naïevelingen de waarheid zullen inzien. Wat dat voor gevolgen heeft moet worden afgewacht. Maar één ding is zeker: de bloedprijs voor deze erkenning wordt iedere dag hoger, net als het verlies van levenskwaliteit en veiligheid.’ (3)

‘Hulpeloos naar de ondergang’

‘Na de ICE-aanslag in Frankfurt: Hulpeloos naar de ondergang,’ is ook de trieste conclusie op Journalistenwatch. Nadat in twee weken tijd een moeder en een 8 jarige jongen door twee migranten werden vermoord doordat ze voor de trein werden geduwd, reageert de politiek zoals verwacht  met ‘geschokte’ krokodillentranen en lapmaatregelen zoals ‘meer bewaking’, wat na eerdere terreuraanslagen en migrantenmisdaden ook al het geval is bij festivals, volksfeesten, kerstmarkten, toeristentrekpleisters, stadscentra, zwembaden, vliegvelden, grote winkelcentra, etc..

Over de echte oplossing, namelijk meer en vooral strenge bewaking aan de grens, gecombineerd met het fors beperken van immigratie en een straf uitzettingsbeleid voor migrantencriminelen, mag echter niet eens worden gepraat, want dat zou ‘racistisch’ zijn. Als je dat wilt ben je ook in Nederland ineens een ‘angstburger’, een ‘rechtse populist’ of zelfs een ‘nazi’.

‘Voor de sluipende verovering van de publieke ruimte (door migranten) is het al genoeg dat iedereen bang moet zijn overal en altijd slachtoffer te kunnen worden… Deze staat kan en wil zijn burgers niet beschermen. breekt voortdurend haar ambtseed ‘schade aan het Duitse volk te verhinderen’. Wetten worden gebroken of niet gehandhaafd… Op alle niveaus is het werkzame element van afschrikking afgeschaft.’

Failed state

Het linksgroenliberale beleid heeft gisteren met de 8 jarige jongen in Frankrijk het zoveelste offer op het altaar van ‘diversiteit’, massa immigratie en islamisering bijgekregen. ‘En enkel omdat men niet wilde luisteren naar verstandige stemmen, die steeds gewaarschuwd hebben voor de niet in te schatten risico’s en potentiële conflicten van het grootschalige maatschappelijke experiment om onverenigbare culturen onvoorbereid op elkaar los te laten.’

‘In de gutmensch onderwereld van humanitaire dronkenschap en multiculti euforie wilde niemand naar hen luisteren. De consequentie: een failed state.’

Het is daarom de hoogste tijd dat de Europese politiek weer terugkeert naar realisme, en het in een nachtmerrie veranderde visioen van een ‘multiculturele’ samenleving voorgoed naar de prullenbak wordt verwezen. Kernonderdeel van dit broodnodige realisme is de erkenning dat de autochtone West Europeanen in hun eigen landen in snel toenemende mate vogelvrij worden. ‘Wir schaffen das,’bazelde Merkel een paar jaar geleden. De 8 jarige jongen in Frankfurt heeft het dankzij een Afrikaanse migrant niet geschafft. Hoeveel zullen er nog moeten volgen? ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Ho lang nog zal de Europese bevolking de krankzinnige EU en de krankzinnige regeringsleiders nog dulden? Een compleet werelddeel opgeofferd door gekken.
    Dit moet stoppen en we weten hoe want de boel was op orde voordat de EU begon.

  2. Het is vooral Merkel die verantwoordelijk is voor de massa immigratie en ook voor het vrijwel instantaan stoppen van de kerncentrales zonder een gefundeerd plan. De schade die deze vrouw Dtl heeft berokkend loopt in de honderden miljarden en het zal jaren duren voordat de schade is weggewerkt.
    Intussen zijn de burgers in het land goed wakker geworden uit hun slaap en het valt te hopen dat de Duitsers een onderzoek instellen naar het handelen van Frau Merkel.

    Het is onbegrijpelijk hoe iemand als Merkel 1.5 miljoen ongeschoolde Afrikanen wilde toelaten in Duitsland en werkelijk dacht dat dat de economie van Duitsland zou versterken …. en die dacht dat moslims zouden integreren in een westers land. Iemand met zulke gedachten is blijkbaar in jaren niet buiten geweest en alleen om die reden totaal ongeschikt als politicus.

    Als zelfs het sterkste land van de EU op deze manier onderuit gaat dan kan men niet om de vraag heen of de EU wel de goede oplossing is voor de diverse EU landen. Heel veel burgers wisten al jaren geleden dat het experiment EU een fiasco zou worden. Het is alleen nog veel tragischer dan ik ooit had verwacht als deze EU ook nog probeert steeds meer bevoegdheden naar zich toe wil trekken. En dat voor een niet gekozen bestuur …. Noem je dat niet een dictatuur???

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Uitleg Boerkaverbod in het AD: als burger mag je een overtreedster aanhouden

Palestijnenfonds van miljoenenwegsluis Sigrid Kaag blijkt misbruikclub