in , ,

Failliete staat Oekraïne wil militaire begroting verdubbelen

f994e0a98e8b4638452e64f8f342d6bc

De Oekraïne staat weliswaar op het punt om bankroet te gaan, desondanks wil de leiding in Kiev de militaire begroting het komende jaar verdubbelen. Omdat gezien de economische crisis in het land niet op belastingen te rekenen valt, dienen de westerse geldschieters vermoedelijk de bewapening te betalen.

Weliswaar zwijgen op dit moment officieel de wapens in het zuidoosten van de Oekraïne, maar wat betreft veel waarnemers is dit slechts de stilte voor de komende storm. Kiev zal sowieso overgaan tot een offensief tegen de rebellen in Donetsk en Loehansk. Er werd al lang nieuw oorlogsmaterieel aangeschaft en overgeplaatst naar het oostelijke front, terwijl president Porosjenko nog op grootse wijze fantaseert over een mogelijke “vrede”. Hoe zo´n vrede eruit dient te zien, valt aan de hand van de oorlogsretoriek in de politiek van Kiev te vermoeden.

Want wanneer men in Kiev van plan is om de militaire begroting te verdubbelen naar omgerekend 2,4 miljard euro, zal de door de Oekraïense leiding gewenste “vrede” gebaseerd zijn op een vernietigende veldtocht. Nu al liggen complete landstreken in het zuidoosten volledig in puin. Kapot gebombardeerd door de Oekraïense luchtmacht, de mortiergranaten en de Grad-raketwerpers. Toppolitici zoals Jatsenjoek en Timosjenko, evenals diverse commandanten van de huurlingenbataljons die in de “Rada” zitten, hebben er hun eigen ideeën over hoe de toekomst van de Oekraïne eruit moet zien.

Niet voor niets zullen er nog eens 40.000 dienstplichtigen opgeroepen en 10.500 beroepssoldaten opgeleid worden. De zogenaamde vredesonderhandelingen in Minsk dienen uiteindelijk slechts als vertragingstactiek, zodat het aangeslagen Oekraïense leger en hun hulptroepen van huurlingen, die door de oligarchen betaald worden, opnieuw geformeerd en beter uitgerust kunnen worden.

Ondertussen kondigde minister-president Arseni Jatsenjoek nog meer bezuinigingsmaatregelen voor de burgers aan. Vooral op het sowieso al zwak ontwikkelde sociale terrein wil de regeringschef extra bezuinigingen invoeren. Daarbij komen nog de enorme prijsstijgingen voor stroom en gas.

Lees verder via E.J. Bron.

 

Foto via Christiaan Triebert cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3389476231 8019fb6619 kerncentrale Doel e14184970786161

De stilte rondom de gesaboteerde kerncentrale te Doel

9552529645 9643f8f238 brics1

VS geïsoleerd, BRICS-landen krijgen meer stemrecht bij het ​​IMF