in

Fake news – Hoe het fenomeen wordt misbruikt

De nieuwssites, kranten en overige (social)media outlets staan er al tijden vol mee en we hebben er nog lang niet het laatste over gehoord, gezien of gelezen.

Laten we wel wezen, nep nieuws bestaat, echter komt het voornamelijk af van de bronnen die nu om het hardst schreeuwen dat ze het willen bestrijden, namelijk de politiek. Jan Roos, bekend van onder andere het (mede)organiseren van het Oekraïne referendum wist het uitstekend uit te beelden door een fake news top 10 van de samen te stellen, die ik u uiteraard niet wil onthouden en hieronder staat. kijkt u maar even mee:

https://youtu.be/V_XdKgye8gw

Dat is uiteraard al triest te noemen, maar is slechts een heel klein tipje van een gigantische ijsberg! De zogenaamde “Fact Checkers” zoals NUcheckt op misbruiken het om hun bestaansrecht als (aan de leiband van de lopende) mainstream media te behouden, de (R)overheid misbruikt het om niet welgevallige meningen, feiten en opinies te onderdrukken( en de alternatieve media).

Social media bronnen als Twitter, Facebook e.d. misbruiken het om bereik van populaire alternatieve bronnen te beperken ten faveure van hun eigen advertentie programma’s(Met andere woorden, wil je zichtbaar zijn, moet je dokken of een door ons gewenste mening propageren.) En van deze ellende hebben we het laatste nog lang niet gezien.

Zoals het terrorisme wordt misbruikt om vrijheden af te pakken en in te perken om zo een totalitaire controle staat op te tuigen, zo wordt het zogenaamde fake news misbruikt om de vrijheid van meningsuiting in te perken en te laten inburgeren in de samenleving.

De tijd om hier tegen op te staan is nu! Anders is het te laat!

Lees ook eens verder bij de bron: urubin.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Petitie tegen burgerfinanciering CO2-opslag

Vingerafdruk in paspoort nutteloos en peperduur