in ,

Farmaceuten hebben wel flink geld verdient: Alweer mismatch tussen griepprik en heersende griep

3836251365 c33977b2ae vaccinate1

De griepprik sluit voor het tweede jaar op rij niet volledig aan bij de virussen die rondgaan. Het vaccin beschermt wel goed tegen het type A-virus dat heerst, maar het type B-virus dat in het vaccin zit, komt niet overeen met de B-griep die nu heerst.

Gé Donker, huisarts en epidemioloog van het Nivel, bevestigt dat het type B-virus waar mensen nu mee geïnfecteerd raken, het virus uit de Victoria-lijn, een ander virus is dan dat in het vaccin, want die komt uit de Yamagata-lijn.

Vorig jaar leidde de mis-match ertoe dat de griepepidemie veel langer duurde dan het gemiddelde van acht weken. Over de gevolgen voor dit jaar zijn de meningen verdeeld. Donker verwacht geen lange epidemie, Carl Koppeschaar, griepkenner en initiatiefnemer van De Grote GriepMeting, spreekt dit laatste tegen en sluit niet uit dat er nog aanzienlijk meer mensen geïnfecteerd raken.

Lees verder bij de Bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rusland vluchtelingen vechten

Mannelijke vluchtelingen gaan stappen in Rusland, vallen meisjes lastig worden wakker in het ziekenhuis

12238833033 c10d933a98 dakloos1

Ondertussen in Utrecht: Al minimaal 30 gezinnen dakloos