in , ,

‘Farmaceutische industrie heeft touwtjes binnen EU in handen’

De veertig grootste farmaceutische bedrijven in Europa besteden jaarlijks zo’n 39 miljoen om het geneesmiddelenbeleid in de te beïnvloeden. Daarbij zetten zij ook nog eens 176 lobbyisten in.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Corporate Europe Observatory (CEO). Olivier Hoedeman is één van de onderzoekers. Volgens hem lijkt het erop dat de farmaceutische buitensporig veel invloed heeft op het Europese beleid rond medicijnen en .

Succesvol

Het lobbyen blijkt heel succesvol. Volgens Hoedeman kun je spreken van een samenwerking tussen de en de farmaceutische industrie. “In de praktijk komt het erop neer dat de farmaceutische sector de touwtjes in handen heeft in Brussel”, zegt Hoedeman. “Hierdoor ontstaat het risico dat de niet gaat naar het medicijn waar de het meest behoefte aan heeft, maar naar het medicijn waar de industrie het meest aan verdient.”

Lees verder via de Bron: BNR Nieuwsradio


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit doen goede doelen met jouw geld: Ze zitten in peperdure panden op toplocaties

Zoveelste politieke doodzonde: Minister Hennis informeerde Tweede Kamer onjuist over kankerverwekkende wapenolie