in ,

Fauci geeft financiering Wuhan-lab toe, roep om arrestatie

Coronavirus Emoji Usa Mouth Guard  - iXimus / Pixabay
iXimus / Pixabay

Anthony Fauci heeft voor een congressionele commissie onthuld dat het Amerikaanse nationale gezondheidsinstituut NIH een laboratorium in Wuhan, waar de corona-uitbraak begon, heeft gefinancierd.

Dinsdag gaf hij toe dat het NIH belastinggeld heeft doorgesluisd naar het Wuhan Instituut voor Virologie, schrijft One America News.

Dr. Fauci zei dat tenminste 600.000 dollar naar het lab is overgemaakt via een organisatie die zich EcoHealth Alliance noemt.

De NIH-directeur bevestigde dat het Chinese lab vijf jaar lang Amerikaans geld heeft gekregen om te onderzoeken of coronavirussen mensen zouden kunnen besmetten. Fauci is directeur van het Nationaal Instituut voor Allergie en Infectieziekten, dat onder het NIH valt.

Roep om arrestatie Fauci

Hij ontkende dat het geld is gebruikt voor zogeheten gain of function-onderzoek, experimenten waarbij virussen makkelijker overdraagbaar of meer ziekmakend worden gemaakt dan ze in de natuur zijn.

Senatoren Joni Ernst en Rand Paul zeiden eerder dat de Wuhan-wetenschappers wel degelijk gain of function-onderzoek hebben uitgevoerd.

Eerder deze maand zei de NIH-directeur nog tegen senator Paul dat het agentschap géén geld had overgemaakt naar het lab in Wuhan. De roep om Fauci te arresteren wegens liegen onder ede klinkt steeds luider.

Biowapenprogramma

Experts hebben gesuggereerd dat het virus door het Chinese leger aan het Wuhan-lab is gegeven. Dinsdag zei biowapenexpert ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
26817120 8188159 Lab fears A laboratory leak in Wuhan is believed to have caused a 69 1586046936123 2

Wat is er ineens loos? Waarom wijzen opeens alle vingers naar China als schuldige aan corona uitbraak?

2162005037 c8147fa035 dna test

De staat eist zeggenschap levenscode op: Wetsvoorstel zeggenschap lichaamsmateriaal naar Tweede Kamer