in

FBI onderzoekt corruptie FIFA na ontkennen corruptie door Blatter, ons kent ons

6975756211 f3b83b8280 blatter fifa1

De samenvatting die de FIFA vanochtend publiceerde van het onderzoeksrapport naar de toewijzing van de WK’s aan Qatar en Rusland staat vol fouten en onvolledigheden. Dat zegt Michael Garcia, voorzitter van de juridische tak van de ethische commissie van de FIFA en degene die het onderzoek uitvoerde. Hij wil een aanklacht indienen.

Update 16:48 – De FBI gaat door met hun onderzoek naar corruptie binnen de FIFA. Dat meldt CNN vanmiddag op gezag van anonieme FBI-functionarissen. Waarschijnlijk wil FBI de hand leggen op het nog altijd geheime rapport met daarin de bevindingen van FIFA-onderzoeker Michael Garcia, die voor zijn baan bij de FIFA openbaar aanklager was in de VS.

In het 42 pagina’s tellende rapport vermeldde de FIFA bij monde van Hans-Joachim Eckert dat er weliswaar ongeregeldheden hebben plaatsgevonden tijdens de biedingsprocedures voor de twee WK’s, maar dat deze overtredingen niet zwaar genoeg waren om de integriteit van de toewijzingen te schaden. De FIFA kondigde daarom aan het onderzoek naar corruptie en omkoping van Qatar en Rusland te sluiten.

Onmiddellijke twijfel

De Amerikaanse jurist Garcia liet kort op de publicatie van het rapport weten het daar niet mee eens te zijn:

“Het rapport bevat meerdere incomplete en foute representaties van de feiten en conclusies die ik heb gepresenteerd in mijn eigen rapport.”

Daarmee wordt de toewijzing van de WK’s aan Qatar (2022) en Rusland (2018) onmiddelijk weer in twijfel getrokken. De FIFA had het rapport juist “het einde van een schadelijke periode” genoemd. Ook wordt nu getwijfeld aan de integriteit van Hans-Joachim Eckert, de vice-voorzitter van de juridische tak van de ethische commissie van de FIFA, die het vanochtend verschenen rapport schreef.

Ook FA accepteert rapport niet

Naast Garcia heeft ook de Engelse voetbalbond FA te kennen gegeven de conclusies van het rapport niet te accepteren. De FA wordt daarin bekritiseerd vanwege pogingen tot hetpaaien van Jack Warner, destijds vice-voorzitter van de FIFA, in ruil voor zijn steun. De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft aangegeven het volledige rapport te willen inzien. Daarvoor heeft directeur Bert van Oostveen een verzoek ingediend bij de FIFA.

Lees verder via Stop de bankiers.

 

Foto via Ken K (骷赤红) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mastercard biometric1

MasterCard reveals biometric plans for password-killing protocol

4016032877 b6b0fb86ae DSB bank1

Omdat het schijnbaar allemaal kan: Oud DSB-directeuren in de zorgverzekeringen