in

FBI onthult per ongeluk naam Saoedische diplomaat verdacht van steun aan 9/11-kapers

3413984703 683eb24000 fbi1

De FBI heeft per ongeluk uiterst gevoelige informatie onthuld over de terreuraanslag van 11 september 2001. Dat schrijft Yahoo! News.

Het gaat om de naam van een medewerker van de Saoedische ambassade die ervan verdacht wordt de kapers van al-Qaeda gesteund te hebben.

De naam werd per ongeluk onthuld door een FBI-medewerker in een antwoord op een proces dat door families van slachtoffers van de aanslagen werd aangespannen. De families beschuldigen de Saoedische regering van betrokkenheid bij de aanslagen.

De vraag over Saoedische betrokkenheid ligt erg gevoelig in de Verenigde Staten. Het koninkrijk is een van de belangrijkste Amerikaanse bondgenoten in het Midden-Oosten.

Hoewel 15 van de 19 kapers Saoedische burgers waren, bleef de Saoedische regering lange tijd buiten schot voor Amerikaanse rechtszaken.

Lees verder bij de bron: sceptr.net

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bananenrepubliek2

Nederlandse politie rot door, steeds corrupter, steeds meer ontslagen …

willem alexander geel hesje

Subsidie aan koning voor beheer landgoed is volgens experts ‘partijtje onzin bij elkaar’