in

Feestje gaat beginnen: stroomnet begint te piepen en te kraken, auto’s moeten al met aggregaat worden opgeladen

Comfreak / Pixabay

Het Nederlandse stroomnet kraakt onder de aanwakkerende zonnekoorts. Het enthousiasme bij burgers en ondernemers om zonnepanelen te plaatsen is op sommige plaatsen zo groot dat het stroomnet al die extra niet aan kan. Er is sprake van filevorming om op het stroomnet te mogen.

Het feest met de windmolens moet ook nog eens daarbij komen, dit gaat voor problemen zorgen.

In delen van het land kunnen voorlopig geen grote zonneparken meer worden gebouwd. Op het elektriciteitsnet is op sommige plaatsen nu al geen ruimte meer beschikbaar om nieuwe zonneakkers en staldaken vol panelen aan te sluiten, volgens de netbeheerders.

In zes gebieden in Groningen, Drenthe en Overijssel is voor komende jaren geen capaciteit op het stroomnet meer beschikbaar. ,,Het net zit vol. Daardoor kunnen we geen grootverbruikers meer aansluiten die stroom terugleveren’’, zegt woordvoerder Loek de Lange van Enexis. De netbeheerder heeft alle gemeenten in Groningen, Drenthe en Overijssel in een brief voor dat probleem gewaarschuwd. Ook in steeds meer andere delen van het land kampen netbeheerders met krapte.

Lees verder bij de bron: AD.nl

Elektrische auto’s Syntus worden opgeladen met vervuilende dieselaggregaat

Busvervoerder Syntus laadt haar serviceauto’s op de remise in Bunnik op met een vervuilend dieselaggregaat. Noodgedwongen, stelt een woordvoerster van moederbedrijf Keolis. Door een capaciteitsprobleem van het stroomnetwerk kunnen niet alle auto’s opgeladen worden met groene stroom.

Syntus gaat er prat op dat ze het wagenpark aan het verduurzamen zijn. De elektrische serviceauto’s die worden gebruikt om chauffeurs in de regio af te lossen zijn voorzien van stickers met de tekst dat ze honderd procent duurzaam zijn. Helaas gaat die vlieger niet op.

Woordvoerster Lotte Hendriksen van Keolis geeft ruiterlijk toe dat dat inderdaad niet het geval is. „Het is nog niet zo duurzaam als wij zouden willen. Maar het is ook overmacht. Wij krijgen niet de stroom geleverd die we nodig hebben voor het opladen van alle voertuigen. Daarom zetten we nu een dieselaggregaat in.”

Hendriksen stelt dat dit een betere oplossing is dan veel auto’s te laten rijden met vervuilende dieselmotoren. „Er draait nu één aggregaat om alle auto‘s op te laden en we zetten het aggregaat stil als er geen auto’s hoeven worden opgeladen.”

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Praat mee in de Video Chat

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL DEEP STATE
2 jaren geleden

Tja, je verwacht het niet he ….. Kan nog leuk worden als er straks geen gasleidingen meer naar huizen worden aangelegd …. Mijn advies: schrijf Tweede Kamer fracties aan en vraag die halfbakken historici en pas afgestudeerde juristen die nog geen deuk in een pakje boter slaan hoe het nu verder moet …..

Rob Heusdens
2 jaren geleden

Als je biodiesel gebruikt en goede filters om de rookgassen schoon te maken, nog niet eens de meest vervuilende oplossing.

Juncker tegen Rutte: Help Roemenië Schengen in! Wat zal ‘toekomstig EU-opperhoofd’ doen?

Gele Vestjes (‘gilet jaunes’) Acte 9: 80.000 agenten, aangescherpte regels en minister zetten de boel op scherp