in , ,

Fijnstof: Iedereen in de Randstad woont bij een roker in huis

geralt / Pixabay

Mensen die op ‘de vieste plekken’ wonen, leven achttien maanden korter, staat onder meer in de petitie die is overhandigd om snellere maatregelen betreffende luchtgezondheid te bewerkstelligen.

Dikke longpech als je in de Randstad woont, want dat is net zo slecht voor je als wonen met een huisgenoot die tien sigaretten per dag thuis rookt. Dat zegt Michael Rutgers, directeur van het Longfonds.

Samen met de Hartstichting en beroepsverenigingen van longartsen, cardiologen, kinderartsen, huisartsen en longverpleegkundigen maakt hij zich grote zorgen over de luchtgezondheid.

Fijnstof, de boosdoener met de lieflijke naam, leidt tot veel gezondheidsproblemen, evenals ozon en stikstofdioxide. Hij is zich rot geschrokken van de resultaten uit recent internationaal onderzoek.

,,Bij vijftig procent van stedenkinderen met astma komt dit door rommel in de lucht. Buiten de steden is dit een op de vijf, ook nog veel te veel. Onacceptabel vinden wij!” Onze lucht kan en moet simpelweg schoner, stelt hij.

,,De rijksoverheid moet daarin de regie nemen.’’

,,Het moet sneller, het kán sneller”, roept Rutgers het bijna uit, doelend op de maatregelen van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) waarmee ze vijftig procent gezondheidswinst wil realiseren in …

Lees verder bij de bron: Metronieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter

    Iedereen vindt er iets van, jij ook?

    SCP zegt: 10 jaar stilstand in Nederland, maar daar komt snel verandering in!

    Nederland kijkt vooral weg bij schokkende Nieuwsuur-repo over ware aard islam