in

Flirtende obers weten wel raad met telefoonnummers. Hoe veilig zijn privégegevens bij de horeca?

4638981545 f0578a16fe privacy gone1

De Autoriteit Persoonsgegevens is bezorgd over de manier waarop horecaondernemers contactgegevens van bezoekers registreren. Lijsten met telefoonnummers gaan van tafel tot tafel en worden soms zelfs gebruikt voor ‘romantische’ doeleinden.

Journalist Georgia Oost (21) had zaterdagavond koud het café verlaten of ze kreeg een WhatsAppje: ‘Leuke avond gehad?’ Het was van de barman die haar zojuist nog twee cocktails had geserveerd.

Hij was benieuwd of ze misschien zin had om binnenkort eens samen wat te drinken. Hij had haar telefoonnummer niet gevraagd, maar overgetikt van de registratielijst voor bron- en contactonderzoek.

Sinds begin deze maand zijn alle horecaondernemers verplicht de contactgegevens van klanten te registreren. Het incident van Oost illustreert, zij het in extreme mate, dat niet alle horecaondernemers daar even zorgvuldig mee omspringen.

De afgelopen twee weken kreeg de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) tientallen klachten binnen.

Registratielijsten met namen en telefoonnummers zouden van tafel tot tafel gaan. Bovendien worden ze soms gebruikt om klanten ongevraagd te abonneren op een nieuwsbrief of mee te laten dingen bij winacties.

Het baart ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d6404d5baf14ea898675c6203f78083edbed575678417c2f7a 640 corona

Muggenspray doodt Covid-19? Britse militaire onderzoekers beweren dat insectenwerend middel kan helpen het virus weg te houden

14048681806 cc79bdbc6b b jongeren

Overheid gaat rellende ‘jongeren’ keihard aanpakken: ‘meer inzetten op digitale opsporing’