in , ,

Flitstpalen, ANPR camera’s, fietskenteken, weg beetje privacy? ‘Niet harder dan 25 km/u op fietspaden’

3861695996 33ac5a04c3 fietsers1

Op fietspaden moet een maximumsnelheid worden ingesteld van 25 kilometer per uur. Dat adviseert het kenniscentrum op fietsgebied het Fietsberaad aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Aanleiding voor het advies is de opkomst van de speed pedelec, een elektrische fiets die een snelheid van ruim 40 kilometer per uur kan bereiken. De snelle tweewieler is voor het Fietsberaad aanleiding om een maximumsnelheid in te voeren op brom- en fietspaden. Die is er namelijk nog niet.

„De maximumsnelheid zou moeten gelden voor alle bestuurders die gebruik mogen maken van het (brom)fietspad, niet alleen de berijder van de speed pedelec, maar ook racefietsers en ligfietsers”, aldus het Fietsberaad. Het kenniscentrum geeft toe dat handhaving van het maximum een „zwak punt” is. Het voordeel is echter dat de overheid zo wel een duidelijke norm stelt, vindt de organisatie.

Lees verder via DVHN.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15024717463 1e8dbe2f3d storm1

KNMI blijft stil: Duitsland maakt zich op voor zware stormen

8567733449 72c67a1f9f basisschool1

Aanvragen +30% bij stichting Leergeld: Steeds meer ouders in nood door betaling schoolgeld