in , ,

Flitstpalen, ANPR camera’s, fietskenteken, weg beetje privacy? ‘Niet harder dan 25 km/u op fietspaden’

Op fietspaden moet een maximumsnelheid worden ingesteld van 25 kilometer per uur. Dat adviseert het kenniscentrum op fietsgebied het Fietsberaad aan het ministerie van en .

Aanleiding voor het advies is de opkomst van de speed pedelec, een elektrische fiets die een snelheid van ruim 40 kilometer per uur kan bereiken. De snelle tweewieler is voor het Fietsberaad aanleiding om een maximumsnelheid in te voeren op brom- en fietspaden. Die is er namelijk nog niet.

„De maximumsnelheid zou moeten gelden voor alle bestuurders die gebruik mogen maken van het (brom)fietspad, niet alleen de berijder van de speed pedelec, maar ook racefietsers en ligfietsers”, aldus het Fietsberaad. Het kenniscentrum geeft toe dat handhaving van het maximum een „zwak punt” is. Het voordeel is echter dat de zo wel een duidelijke norm stelt, vindt de organisatie.

Lees verder via DVHN.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

KNMI blijft stil: Duitsland maakt zich op voor zware stormen

Aanvragen +30% bij stichting Leergeld: Steeds meer ouders in nood door betaling schoolgeld