in , , , , ,

Forceert de EU een bankencrisis in Italië om populistische regering ten val te brengen?

Het conflict tussen de Europese Unie en Italië is een echte financiële oorlog. Eurolanden kunnen hun eigen geld niet afdrukken en om die reden kunnen ze geen eindeloze tekortkoming hebben. Landen binnen de eurozone moeten binnen hun mogelijkheden leven of anders zullen ze zonder tussenkomst van de failliet gaan.

Niemand kent de gevolgen van een Italiaanse wanbetaling en schuldherstructurering, maar kan leiden tot het einde van de euro.

Om de euro duurzaam te maken, willen de Europese financiële elites dat de Italianen hun uitgaven verminderen en een begrotingstekort in een begrotingsoverschot veranderen. Door de krimpende bevolking van het land kan het Italiaanse begrotingstekort echter, zoals we vaak hebben betoogd, alleen maar toenemen. De Europese commissie verwerpt de Italiaanse begroting omdat Rome zijn schuld verder wil laten groeien dan de door de ECB toegestane limiet.

“Dit is de eerste Italiaanse begroting waar de EU niet van houdt”, schreef vicepremier Luigi Di Maio op Facebook. “Geen verrassing: dit is de eerste Italiaanse begroting die in Rome is geschreven en niet in Brussel!” 1) Matteo Salvini voegde toe: “Dit (de afwijzing van het Italiaanse begrotingsplan door de EU) verandert niets.”. “Ze vallen geen regering aan maar een volk. Dit zijn dingen die de Italianen nog meer woedend zullen maken, “zei hij. 2)

Het land is in een demografische winter 3) en duurzame economische groei is simpelweg onmogelijk, althans in de nabije toekomst. Zoals het geval is met heel Europa, heeft Italië een plan nodig om een ​​vergrijzende en dalende bevolking te ondersteunen.

Om premier Luigi Di Maio en Matteo Salvini te dwingen af ​​te treden, zal de Europese Unie alles in het werk stellen om de Italiaanse banksector te vernietigen zoals zij dat in Griekenland en Cyprus hebben gedaan. In 2015 heeft Griekenland zijn banken gesloten en hen de opdracht gegeven zes dagen gesloten te blijven, en heeft de centrale bank beperkingen opgelegd om te voorkomen dat geld het land ontvlucht. 4)

Jeroen Dijsselbloem, voormalig hoofd van de eurogroep, suggereert dat de financiële markten moeten proberen de waarde van de Italiaanse obligaties te verlagen. 5) Een lagere obligatiewaarde zal het kapitaal van de Italiaanse banken aantasten en hen insolvent maken. Mario Draghi, hoofd van de ECB, waarschuwde vorige week dat een recente uitverkoop van Italiaanse staatsobligaties de hoofdstad van de Italiaanse banken de deuk dreigde te maken, die voor ongeveer 375 miljard euro ($ 426,30 miljard) aan papier in handen hebben. 6)

De opmerkingen van de voorzitter van de Central European Bank werden zorgvuldig voorbereid als een nieuwe opzettelijke aanval op het Italiaanse financiële stelsel. Het is hoogst ongebruikelijk voor centrale bankiers om de bank onder hun toezicht te waarschuwen tegen insolventie, terwijl ze tegelijkertijd proberen een preventieve bankrun uit te lokken.

“Ik vind het ongepast voor de persoon die verantwoordelijk is voor de financiële stabiliteit in Europa om alarm te slaan, ook al verzacht het later, over de gezondheid van de Italiaanse geldschieters, aangezien Italië een van de landen is onder zijn banktoezicht,” een Italiaanse wetgever terecht gezegd.

De Italiaanse heersers weten dat ze worden aangevallen en overwegen hoe ze de banken kunnen beschermen tegen de Europese bankautoriteiten.

Rome moet met een nationale strategie komen om zijn banksysteem te behouden, zelfs als dit tegen de Europese regels is. Matteo Salvini, leider van de Noordelijke Liga, ontmoette zijn tegenhanger van de Vijfsterrenbeweging, Luigi Di Maio, om de toestand van de Italiaanse , begroting en banken te bespreken, zei een woordvoerder van Salvini.

“Geen enkele bank zal in moeilijkheden komen,” zei Salvini. De twee partijen, die het land in een coalitieregering besturen, werken synchroon, zei hij. Premier Giuseppe Conte vroeg overheidsinstanties opties voor te bereiden om de geldschieters te helpen als de daling van de waarde van hun bezit aan staatsschuld vereist dat ze de banken herkapitaliseren, meldde Corriere della Sera. 7)

De leiders in Rome zullen het niet aan de bureaucraten van Brussel of Frankfurt overlaten om te beslissen of Italiaanse banken insolvabel zijn of niet. In theorie kan elke soevereine een bankoplosmiddel declareren met een pennentrek. De Italiaanse autoriteiten kunnen weigeren hun banken te sluiten en hen dwingen om in bedrijf te blijven. In tegenstelling tot Griekenland heeft Italië een overschot op de handelsbalans en is het land niet afhankelijk van een buitenlandse geldvoorraad om de invoer te betalen. Het openhouden van insolvente banken zal de betrouwbaarheid van de euro als een gemeenschappelijke valuta verder ondermijnen.

Om nog meer druk uit te oefenen op de Italiaanse regering, stelde Karsten Wendorff, lid van de adviesraad van de Duitse federale banken, voor om particuliere Italiaanse eigendommen in beslag te nemen om de Italiaanse overheidsschuldverplichtingen te vergoeden. “In plaats van een Europees fonds dat Italiaanse staatsobligaties koopt en dat uiteindelijk wordt gesteund door Europese belastingbetalers, moet er een nationaal fonds worden opgericht”, schreef Wendorff zaterdag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung. 8)

Een dergelijk fonds zou worden gefinancierd met “nationale solidariteitsobligaties” die Italiaanse huishoudens zouden moeten kopen voor bijvoorbeeld 20 procent van hun nettovermogen. Met zo’n snelheid “zou bijna de helft van de Italiaanse staatsschuld kunnen worden omgezet in solidariteitsobligaties. ”

Als het plan zou worden uitgevoerd, zou dat betekenen dat Italiaanse huiseigenaren zouden moeten worden gedwongen om 20% van hun waarde aan buitenlandse banken te betalen. Het plan is in de eerste plaats een waarschuwing aan het leiderschap in Rome tegen het schenden van hun begrotingsregels. Duitsland is bereid om te confisqueren waar het recht op heeft.

Het grote publiek is zich niet bewust van de ernst van de situatie. Zowel Salvini als Di Maio – evenals het Italiaanse volk – moeten zich realiseren dat zij in oorlog zijn met het Europese establishment dat uiteindelijk van plan is hen uit de macht te halen. Om deze strijd te winnen hebben ze onvoorwaardelijke steun nodig van het staatsveiligheidsapparaat en het Italiaanse volk.

De confrontatie tussen Rome en de EU zal echter niet uitbreken vóór de voor het .

1.EU rejects Italian draft budget, setting up standoff with defiant Italy, Reuters 2018-10-23.
2.Italy budget: European Commission demands changes, BBC 2018-10-23.
3.Demographic Winter – the decline of the human family, YouTube 2011-07-28.
4.Greece imposes capital controls as crisis deepens, Reuters 2015-06-28.
5.The European financial establishment has just declared war on Italy, Gefira.
6.ECB’s Draghi alarm over Italian banks ‘improper’: League lawmaker, Reuters 2018-10-26.
7.Italy Studies Bank Options Amid Relief From Rating Decision, Bloomberg 2018-10-29.
8.A Bundesbank Economist Has a Radical Plan to Halve Italy’s Debt, Bloomberg 2018-10-27.

Bron: GEFIRA


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mr Jan Hilterrmann
2 jaren geleden

Als een ding duidelijk is dan is het dat het systeem van centrale banken niet klopt. Niet een beetje niet klopt maar totaal niet klopt. Centrale banken behoren bij een land en kunnen en mogen geen private banken zijn die ook nog eens werken op basis van fractionele reserve. De centrale banken hebben als idioten geld geprint …. geld wat er niet was en het enige wat ze dus deden is schuld creëren. Voor de wereld leek dit echt geld en de aandelen en het vastgoed stegen in waarde ….. en het leek alsof de economie enorm goed liep …. Maar de productiviteit steeg helemaal niet. Het was allemaal luchthandel. De lonen stijgen ook al vele jaren niet (want alle maak industrie inclusief alle machines is naar China verhuisd dankzij onze multinationals en omgekochte politici) en dus hebben wij geen maakindustrie meer …. We hebben alleen nog boekhouders, dozenschuivers en belastingambtenaren die van iets makkelijks iets buitengewoon moeilijks hebben weten te maken. Zonder enige toegevoegde waarde overigens want je kunt er absoluut niets mee. Geen wonder dat mensen ondanks de lage rente de enorm gestegen huizenprijzen niet meer kunnen betalen. Het kan even duren maar vroeger of later stort het financiële systeem in en dan zullen de banken proberen de burgers aan te spreken …. wat natuurlijk schandalig is want die burger is de enige die werkt …. Het zijn de banken en de vastgoed markten die door de ongelimiteerde hoeveelheden geld die de ECB in omloop bracht enorm floreerden. En wat goed werkte waren natuurlijk de multinationals. Goedkoop maken in lage lonen landen en verkopen in hoge lonen landen betekent giga winst. En de combinatie multinational / bank is voor beide partijen de mooiste combinatie denkbaar – namelijk 2 keer lucht ! En alles op kosten van de burgers als het fout gaat . En zo kon het gebeuren dat mensen de sluitpost werden op de begroting. Slaven in een oligarchie systeem. Gedicteerd door banken en multinationals.

Het is in en in triest hoe de westerse wereld en de westerse cultuur naar de kloten is geholpen door globale ondernemingen en banken. En overheden en regeringen? Wel die stonden er bij en speelden het spel mee … niet in staat de krachten van de multinationals en banken te beteugelen.
Nog even en dan verhuizen de banken en multinationals naar de plekken die hun beter uitkomen …. China zou wel eens die nieuwe plek kunnen worden.

Zie onderstaande link:
http://finalwakeupcall.info/blog/2018/11/07/de-centrale-bank-wordt-afgeschaft/

Justitie blundert weer: duizenden vertrouwelijke gesprekken strafrechtadvocaten afgeluisterd

Hé Mark, lekkur bezig: ambulancepersoneel Limburg krijgt steek- en kogelwerende vesten