Forceert de EU een bankencrisis in Italië om populistische regering ten val te brengen?

Reageer mee...

Eén reactie op “Forceert de EU een bankencrisis in Italië om populistische regering ten val te brengen?”

 1. Mr Jan Hilterrmann schreef:

  Als een ding duidelijk is dan is het dat het systeem van centrale banken niet klopt. Niet een beetje niet klopt maar totaal niet klopt. Centrale banken behoren bij een land en kunnen en mogen geen private banken zijn die ook nog eens werken op basis van fractionele reserve. De centrale banken hebben als idioten geld geprint …. geld wat er niet was en het enige wat ze dus deden is schuld creëren. Voor de wereld leek dit echt geld en de aandelen en het vastgoed stegen in waarde ….. en het leek alsof de economie enorm goed liep …. Maar de productiviteit steeg helemaal niet. Het was allemaal luchthandel. De lonen stijgen ook al vele jaren niet (want alle maak industrie inclusief alle machines is naar China verhuisd dankzij onze multinationals en omgekochte politici) en dus hebben wij geen maakindustrie meer …. We hebben alleen nog boekhouders, dozenschuivers en belastingambtenaren die van iets makkelijks iets buitengewoon moeilijks hebben weten te maken. Zonder enige toegevoegde waarde overigens want je kunt er absoluut niets mee. Geen wonder dat mensen ondanks de lage rente de enorm gestegen huizenprijzen niet meer kunnen betalen. Het kan even duren maar vroeger of later stort het financiële systeem in en dan zullen de banken proberen de burgers aan te spreken …. wat natuurlijk schandalig is want die burger is de enige die werkt …. Het zijn de banken en de vastgoed markten die door de ongelimiteerde hoeveelheden geld die de ECB in omloop bracht enorm floreerden. En wat goed werkte waren natuurlijk de multinationals. Goedkoop maken in lage lonen landen en verkopen in hoge lonen landen betekent giga winst. En de combinatie multinational / bank is voor beide partijen de mooiste combinatie denkbaar – namelijk 2 keer lucht ! En alles op kosten van de burgers als het fout gaat . En zo kon het gebeuren dat mensen de sluitpost werden op de begroting. Slaven in een oligarchie systeem. Gedicteerd door banken en multinationals.

  Het is in en in triest hoe de westerse wereld en de westerse cultuur naar de kloten is geholpen door globale ondernemingen en banken. En overheden en regeringen? Wel die stonden er bij en speelden het spel mee … niet in staat de krachten van de multinationals en banken te beteugelen.
  Nog even en dan verhuizen de banken en multinationals naar de plekken die hun beter uitkomen …. China zou wel eens die nieuwe plek kunnen worden.

  Zie onderstaande link:
  http://finalwakeupcall.info/blog/2018/11/07/de-centrale-bank-wordt-afgeschaft/

Discuseer je mee?

Close
%d bloggers liken dit: