in , ,

Forceren vluchtelingen einde aan Europese Unie?

Teruggekeerde ëstrijders zijn een groot gevaar voor de nationale veiligheid van Europese landen, bewijst de verijdelde aanslag in de Thalys. De overmeesterde schutter in de Thalys-trein vrijdagavond was volgens Spaanse autoriteiten recent nog in Syrië. De dreiging die van Syriëgangers uitgaat werd in mei 2014 ook al duidelijk bij de aanslag op het Joods Museum in Brussel door een jihadist die in Syrië gevechtservaring had opgedaan. De terugkeer van deze strijders is een belangrijk element in de dreiging tegen het Westen, erkent ook de Nederlandse AIVD. Nederland kent tientallen terugkeerders. (Bron)

In het Duitse Heidenau bij Dresden zijn zaterdagavond dan weer opnieuw protesten uitgebroken bij een noodopvang voor vluchtelingen, nadat een dag eerder de demonstranten ook van zich hadden laten horen. Dit melden diverse Duitse bronnen. Demonstranten gooiden bierflesjes en vuurwerk naar de politie. Agenten gebruikten schilden om de weg vrij te maken. In Heidenau worden vluchtelingen opgevangen in een voormalige bouwmarkt. Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen of er mensen zijn gearresteerd of gewond zijn geraakt. In de loop van de dag moeten meer cijfers over het voorval naar buiten worden gebracht.

ziet de weerstand en het geweld tegen asielzoekers in snel tempo toenemen. Minister van binnenlandse zaken Thomas de Maizière grijpt in node naar onconventionele maatregelen, en wil zelfs gepensioneerde ambtenaren daarom terughalen naar actieve dienst om de verwachte toestroom van 800.000 vluchtelingen alleen al dit jaar naar Duitsland, überhaupt te kunnen verwerken. Conclusie: de Maizière erkent dat middels normaal gangbare procedures de asielzoekerproblematiek –nu al- een onoplosbaar probleem voor Duitsland betreft.

Bondskanselier zei een week eerder in een interview met de Duitse omroep ZDF nog; ´De vluchtelingenproblematiek in de EU kan voor Europese landen een groter probleem worden dan de Griekse . Europa krijgt de komende jaren waarschijnlijk te maken met een grotere toestroom van vluchtelingen’. In Duitsland is de afgelopen tijd meer dan tweehonderd keer brand gesticht bij vluchtelingencentra. En ook in Macedonië is zoals Europa- breed bekend, inmiddels de noodtoestand uitgeroepen omdat men de immense toestroom vluchtelingen niet meer aan kan.

Ondertussen wil de in Nederland dat de andermaal terugkomt van reces om deze week nog te praten over de poging tot een aanslag in een Thalys. Geert Wilders stelt dat er veel mis is met de aanpak van terreur en dat terroristen ieder moment ook in Nederland kunnen toeslaan.

thalys

(Voor de 1e maal in Europa. En wat kom je zoal tegen?)

 

Maar wellicht ware het vele malen verstandiger indien de dames & heren EU- jubelaars & verkneukelaars zich eens af zouden vragen wat een land tot een land maakt, wat een staat eigenlijk tot een staat maakt? Wij zullen alvast een stukje van het antwoord verklappen:

Een staat, bijvoorbeeld een EU-staat, herkent men op de allereerste plaats aan de lijntjes op de wereldkaart. Die lijntjes noemen we grenzen. Binnen die lijntjes gelden formeel  de wetten van de machthebber. Gummen we die lijntjes (gedeeltelijk) weg, dan is er in gevolge ook geen sprake meer van een staat. Een staat zonder grenzen is immers geen staat, en waar geen staat is kunnen ingevolge ook geen staatswetten gelden. Een staat met open grenzen is in de kern precies gelijk een staat zonder grenzen: anders luidende wetten zullen de ‘opengrenzen staatswetten’ geleidelijk overnemen. Want een staat waar zelfs maar het allerkleinste stukje grens ontbreekt is een staat zonder functie, vergelijkbaar met een stuwdam die een stukje wand mist: nutteloos, waardoor waardeloos. Wat rest is het wachten op de onvermijdelijke totale ineenstorting van de dam. Een natuurwet.

stuwdam

Er ontstaat anarchie en chaos, een geografisch gebied waarbinnen ‘krijgsheren’ in geweld hun achterban zullen aanvoeren om nieuwe lijntjes op de wereldkaart te kunnen zetten. Een geografisch gebied waarbinnen de mate van het toegepast (excessief) geweld der individuele krijgsheren hun wetten zal reflecteren. Beslist geen ‘vrijstaat’ of ‘Libertarische staat’, omdat -om te beginnen- de lijntjes hier simpelweg voor ontbreken, en juist een onbegrensd strijd en oorlogsgebied zal ontstaan.

En mocht op enig moment een einde komen aan de geweldhandelingen en de rook optrekken, wat zullen wij dan zien? Wat zal de oogst zijn?

En zal men dan weer opnieuw aan een Europese Unie beginnen? Om de vrede te bewaren?

Lees verder via de Bron: Nachthemel

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ja hoor daar gaan we weer: Concessies privacy mogen in strijd tegen terrorisme

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Bijna 30% van chronisch zieken leven van spaarpot en schulden