in ,

Fors meer belasting voor vieze diesels en hybride auto’s

Automobilisten die rijden in een diesel die niet vanuit de fabriek al een roetfilter had, gaan fors meer wegenbelasting betalen. Ook veel leaserijders moeten rekening houden met hogere belastingen. Voor veel andere auto’s gaan de aanschafbelasting (bpm) en de motorrijtuigenbelasting omlaag.

Dat staat in een plan van staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) waar het binnenkort over spreekt. Bronnen bekend met het plan hebben berichtgeving erover bij RTL Nieuws bevestigd. Volledige elektrische auto’s worden vrijgesteld van de motorrijtuigenbelasting. Eigenaren van hybride auto’s gaan meer betalen.

Wiebes wil het aantal bijtellingscategorieën terugbrengen van vijf naar twee. Dan blijven alleen een laag tarief van 4 procent over voor auto’s die geen schadelijke stoffen uitstoten en een hoog tarief van 22 procent voor alle andere leaseauto’s. Alle categorieën tussen de 4 en de 22 procent vervallen.

Wiebes had eerder al aangekondigd dat de autobelastingen op de schop gaan. Vorig jaar bleek dat de schatkist sinds 2007 ruim 5 miljard is misgelopen door fiscale regelingen voor schone en zuinige auto’s.

Lees verder via: Reformatorisch Dagblad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rusland gaat Amerikaanse maanlanding onderzoeken

Laatste snelweg naar het einde: de Corruptocratie