in , ,

Forse stijging aantal doorzochte telefoons op Schiphol 

In totaal zijn er in het afgelopen jaar 3387 telefoons en simkaarten door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol forensisch onderzocht, zo blijkt uit cijfers die met een Wob-verzoek zijn opgevraagd door de organisatie Freedom Inc..

Ook bij deze cijfers gaat het niet alleen om de toestellen van reizigers, maar om alle door de Marechaussee onderzochte toestellen. Het is volgens Zenger echter wel aannemelijk dat het grootste deel van de toestellen toebehoort aan reizigers.

De Marechaussee kan een toestel alleen maar onderzoeken als er sprake is van verdenking van een strafbaar feit, zo laat een woordvoerder van de Marechaussee aan Tweakers weten. De woordvoerder kon niet bevestigen dat de stijging van het aantal doorzochte toestellen verband houdt met een toename van vluchtelingen. Ten opzichte van het aantal doorzochte telefoons in 2008 is er in 2015 sprake van een stijging van 276 procent. Ook is er een stijging zichtbaar bij het aantal doorzoekingen van harde schijven en andere geheugendragers ten opzichte van het aantal in 2014.

DoorzochteTelefoons 2015

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Photo by Minister-president


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

U heeft een baan, betaalt belasting en al jaren op wachtlijst? Jammer joh, vluchtelingen houden voorrang huurwoning

EU akkoord met afpersing door Turkije