in , ,

Frankrijk kent in alle stilte het Légion d’Honneur toe aan Saoedische prins

heeft in alle stilte de Légion d’Honneur – de hoogste nationale onderscheiding bij onze zuiderburen – toegekend aan kroonprins Mohammed bin Naif van Saoedi-Arabië, toen die recent in Parijs was.

Dat gebeurde zo’n 2 maanden nadat de Franse regering haar afschuw had uitgesproken voor de massa-executies die eerder dit jaar in het koninkrijk plaatsvonden en waarbij 47 mensen werden gedood.

De kroonprins is een erfgenaam van de Saoedische troon. De toekenning van de Légion d’Honneur kwam aan het licht omdat ze werd vermeld door het Saoedische nieuwsagentschap SPA. Volgens de Saoedi’s kreeg de prins de Légion d’Honneur ‘vanwege zijn grote inspanningen ter bestrijding van het in de regio en de wereld.’

Een demo… euh… diplomatieke traditie

De Fransen gaven er de voorkeur zo weinig ruchtbaarheid mogelijk aan het geheel te schenken. Toen minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault hier op de radiozender France Inter over werd geïnterpelleerd zei hij dat het een ‘demo…‘ euh diplomatieke traditie ging.’

Saoedi-Arabië is een van Frankrijks belangrijkste klanten voor wapens.

De Ordre national de la Légion d’honneur is de hoogste en belangrijkste Franse nationale onderscheiding, in 1802 door Napoleon gesticht en die door de eeuwen heen uitgroeide tot een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de ganse wereld.

Lees verder bij de Bron: Express [NL]

 

Photo by sindesign


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gemeente informeert zogenaamd ‘anoniem’ naar de mening over AZC’s

CPB: Jongeren zien hun inkomen verdwijnen in pensioenpremies en hypotheken