in , , , ,

Franse oproerpolitie zet semi-automatische wapens met scherpe munitie in tegen de gele vesten

french20riot20rifle

De Franse oproerpolitie was op zaterdagmiddag op beeld te zien met zwaaiende Heckler & Koch G36 semi-automatische geweren met 30-ronde magazijn in de buurt van de Arc de Triomphe in Parijs, meldt de Daily Mail.

french20riot20rifle
Franse oproerpolitie zwaaiend met H & K G36 semi-automatisch geweer

De inzet van geweren met vermoedelijk scherpe munitie zichtbaar in het magazijn is een intimiderende escalatie als president Emmanuel Macron zijn greep op Frankrijk blijft verliezen na negen weken van landelijke protesten door de Gilet Jaunes (Yellow Vest) beweging.

The Gilet Jaunes begon als een demonstratie tegen een brandstofbelasting die verband houdt met klimaatverandering, die snel veranderde in een algemeen protest tegen de regering van Macron en de hoogste belastingen ter wereld. We zijn ervan overtuigd dat de bereidheid van Frankrijk om 1 miljard euro te sturen om Irak te herbouwen, hen zal helpen om hen te kalmeren.

https://twitter.com/drew_ludwig93/status/1084501502029381638

Gele vestdemonstrateur Gilles Caron vertelde tegen de dailymail: “De CRS met de wapens droegen helmen en kogelvrije vesten – ze waren geen gespecialiseerde vuurwapeneenheid”, voegde hij eraan toe “Hun taak was gewoon om ons te bedreigen met dodelijke wapens op een manier die zeer verontrustend is, we verdienen wat uitleg.”

Een woordvoerder van de Franse Nationale Politie bevestigde dat het CRS op zaterdag uitgerust was met H & K G36’s, maar dat het hun operationele gebruik om veiligheidsredenen niet zou bespreken.

Een G36 werd gestolen van binnenuit een politiebusje tijdens een soortgelijke Yellow Vest-demonstratie door de Arc de Triomphe op 1 december.

Een aantal voertuigen van de 21st Intervention Company van de prefectuur Parijs werden bestormd, wat suggereert dat de diefstal opportunistisch was tijdens een dag van intens geweld, toen de Arc de Triomphe zelf werd vernield. – dailymail

De voormalige Franse conservatieve minister Luc Ferry riep op tot het gebruik van live-rondes tegen de Gele Vest “misdadigers” die “de politie in elkaar slaan”, zoals deze voormalige zwaargewicht bokser, de 37-jarige Christophe Dettinger die gearresteerd werd nadat hij met verschillende Franse politieagenten.

https://twitter.com/LinePress/status/1081554670961733633

Ferry – nu een voltijds filosoof, zei: “Wat ik niet begrijp, is dat we de politie niet de middelen geven om een ​​einde te maken aan dit geweld.”Toen ze werden uitgedaagd met de suggestie dat de wapens tot bloedvergieten zouden leiden, zei Ferry: “Nou, luister, eerlijk gezegd, als je ziet dat mannen een ongelukkige politieman op de grond slaan, dan moeten ze hun wapens voor eens en voor altijd gebruiken! genoeg.

Hoe de H & K G36 eruit ziet in actie:

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
politie3

Politie vertraagt onderzoek door de politie naar politiecorruptie bij de politie, “waakzaam en dienstbaar”?

baby 1547549927

Leuk vooruitzicht: Baby van nu werkt 60 jaar en mag 20 jaar van oude dag genieten