in , , ,

Franse rechter spreekt verkrachtende migrant vrij, omdat hij Westerse “culturele codes” niet kende

geralt / Pixabay

Een verkrachter in Frankrijk is bij het aanhoren van zijn straf de gevangenisdans gedeeltelijk ontsprongen, omdat hij door de rechter niet in staat werd geacht de “culturele codes” te kennen die in het Westen gangbaar zijn. Zodoende kan een verkrachting hem niet kwalijk worden genomen, en werd hij tot de verbijstering vrijgesproken door de Franse strafrechter.

Dat je met je tengels van vrouwen die ‘NEE’ zeggen hebt af te blijven, is een regel waarvan je zou denken dat die bij iedere man wel tot diep in de vezels zou zitten ingeprent. En tolerantie voor lui die zeggen deze regel niet te kennen? Ja, die is natuurlijk minimaal. Onvrijwillige seks is onvrijwillig. En dus verkrachting: klaar.

Zou je inderdaad zeggen, maar in Normandië in Frankrijk ligt dat kennelijk toch allemaal iets genuanceerder. Daar werd gisteren een 21-jarige man vrijgesproken van de verkrachting van een middelbare scholiere in 2015. De advocate van de man oordeelde namelijk dat de kerel de “culturele codes” van Frankrijk niet kende. En de rechter ging mee in dat belachelijke verweer:

“De advocaat van de verdediging haalde de moeilijkheid bij de interpretatie aan, welke – aldus de vrouw – de rode draad zijn bij deze zaken. Moeilijkheid bij de interpretatie aan de kant van haar cliënt die niet beschikte over de “culturele codes” om zich te realiseren dat hij een band forceerde door middel van angst of verrassing.

Moeilijkheid bij de interpretatie aan de kant van het slachtoffer die een blik als een dreiging kan opvatten and daardoor een beperking. Moeilijkheid bij de interpretatie door het Openbaar Ministerie die niet wisten hoe ze de afkeer van het slachtoffer moesten meten.”

Helemaal zonder kleerscheuren komt de verkrachter ook weer niet thuis, want hij werd wel schuldig geacht aan van een andere tiener. Toch nog een heel klein beetje gerechtigheid dus. Al is het inderdaad niet veel, en vermoedelijk onverteerbaar voor het verkrachte meisje en haar familie.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

En weer verder… Het is schering en inslag met dezelfde belachelijke vrijspraken als bijvoorbeeld in . Als vrouw durf je straks niet meer over straat, als de poorten van geopend zijn.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit strookt niet! SCP: aantal armen neemt af versus steeds meer lege kinderschoenen tijdens Sinterklaas

Nederland wist dondersgoed dat de hulp voor ‘gematigde rebellen’ werd gebruikt voor grootschalige terreur met geld van de burgers