in ,

Franse scholen moeten verplicht EU-vlag tonen in klaslokaal

Franse scholen moeten sinds deze week verplicht de Franse vlag en de vlag van de Europese Unie tonen, naast de woorden van het Franse volkslied.

Alle klaslokalen in het Franse basis- en middelbaar onderwijs moeten de nationale vlag, de woorden van de Marseillaise en het nationale motto ‘Liberté, Égalité, Fraternité’ tonen.

Aanvankelijk werd het tonen van de Franse nationale symbolen voorgesteld door Éric Ciotti van het centrumrechtse Les Républicains.

Onderwijshervorming

Aanvankelijk klonk er kritiek op het voorstel, zo zou het te ‘nationalistisch’ zijn. Volgens Ciotti gaat het “om een belangrijke stap voorwaarts” die “leerlingen van jongs af aan van Frankrijk zullen leren houden”.

Na veel discussie ging de regering van Emmanuel Macron (LREM) alsnog akkoord, maar de regering stond erop dat ook de -vlag getoond moest worden.

De maakte deel uit van de onderwijshervormingen die het Franse parlement in februari heeft goedgekeurd. Zo geldt de leerplicht vanaf nu vanaf …

Lees verder bij de bron: sceptr.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU=verkrachten van democratie
1 jaar geleden

Burgers hebben nooit gestemd voor de EU …. en dan wel een EU vlag in elke klas? ZIen de mensen dan niet dat ze bedonderd worden?

Grapperhaus geeft gehoor aan oproep politiechef: agenten krijgen taser (hoe-voelt-dat-video)

Constitutionele crisis in UK & NL hebben dezelfde roots