in ,

Franse scholen moeten verplicht EU-vlag tonen in klaslokaal

Franse scholen moeten sinds deze week verplicht de Franse vlag en de vlag van de Europese Unie tonen, naast de woorden van het Franse volkslied.

Alle klaslokalen in het Franse basis- en middelbaar onderwijs moeten de nationale vlag, de woorden van de Marseillaise en het nationale motto ‘Liberté, Égalité, Fraternité’ tonen.

Aanvankelijk werd het tonen van de Franse nationale symbolen voorgesteld door Éric Ciotti van het centrumrechtse Les Républicains.

Onderwijshervorming

Aanvankelijk klonk er kritiek op het voorstel, zo zou het te ‘nationalistisch’ zijn. Volgens Ciotti gaat het “om een belangrijke stap voorwaarts” die “leerlingen van jongs af aan van zullen leren houden”.

Na veel discussie ging de regering van Emmanuel Macron (LREM) alsnog akkoord, maar de regering stond erop dat ook de -vlag getoond moest worden.

De wet maakte deel uit van de onderwijshervormingen die het Franse parlement in februari heeft goedgekeurd. Zo geldt de leerplicht vanaf nu vanaf …

Lees verder bij de bron: sceptr.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Burgers hebben nooit gestemd voor de EU …. en dan wel een EU vlag in elke klas? ZIen de mensen dan niet dat ze bedonderd worden?

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Grapperhaus geeft gehoor aan oproep politiechef: agenten krijgen taser (hoe-voelt-dat-video)

blank

Constitutionele crisis in UK & NL hebben dezelfde roots