in

Frontex: Spanje wordt nieuwe hoofdroute migranten

Het hoofd van Frontex, het EU-agentschap dat de controles aan de buitengrenzen van de Europese Unie coördineert, waarschuwt voor een nieuwe hoofdroute voor migranten naar Europa. ,,Als je me vraagt wat mijn grootste zorg is, zal ik zeggen”, aldus Fabrice Leggeri in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag.

In juni werden ongeveer 6000 illegale grensoverschrijdingen uit geteld in het westelijke Middellandse Zeegebied. ,,Als dit aantal blijft stijgen, zal deze route de belangrijkste worden”, zei Leggeri. Ongeveer de helft van deze migranten waren Marokkanen, de anderen kwamen uit West-Afrika.

Volgens Frontex krijgen migranten in Niger, een doorreisland, al enkele maanden een alternatieve route aangeboden om in plaats vanuit Libië via Marokko door te reizen naar Europa.

Leggeri sprak zich uit voor de plannen voor internationale huisvesting in Afrika, zodat niemand kan verwachten dat hij na zijn of haar redding naar Europa zou worden gebracht. ,,Als dit automatisme niet meer bestaat, kunnen we met succes het criminele businessmodel bestrijden”, zei de Fransman over de centra naar waar geredde mensen zouden kunnen worden teruggestuurd.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
STOP DE EU !!!!
2 jaren geleden

En dit hele gedonder hebben we aan de EU en met name Frau Merker te danken !!! HOe komt die gek er toe om even 1.5 miljoen mensen te willen toelaten waarvan iedereen weet dat islam en westerse cultuur niet goed samengaat. Hoe kan het dat de burgers onmiddellijk wisten dat dit niet ging werken en dat de politiek maar bleef doen of er niets aan de hand was. Hoe kan het dat zeer grove schermutselingen als verkrachtingen door immigranten verborgen werden gehouden voor de burgers? Hoe kan het dat overal de deuren van overheden open stonden voor immigranten terwijl ze de eigen burgers niet eens helpen? De EU en de overheden hebben een en ander uit te leggen aan de burgers en verantwoording af te leggen voor hun meer dan oerstomme daden en verantwoordelijken ontheven van hun functies zonder behoud van afkoopsommen en dergelijke!

Nederland ondersteunde met meer dan 25 miljoen euro oorlog en jihadisme in Syrië

Hoop voor de toekomst!? Bekijk de video: Q – Trust The Plan