Frontex: Spanje wordt nieuwe hoofdroute migranten

Het hoofd van Frontex, het EU-agentschap dat de controles aan de buitengrenzen van de Europese Unie coördineert, waarschuwt voor een nieuwe hoofdroute voor migranten naar Europa. ,,Als je me vraagt wat mijn grootste zorg is, zal ik Spanje zeggen”, aldus Fabrice Leggeri in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag.

In juni werden ongeveer 6000 illegale grensoverschrijdingen uit Afrika geteld in het westelijke Middellandse Zeegebied. ,,Als dit aantal blijft stijgen, zal deze route de belangrijkste worden”, zei Leggeri. Ongeveer de helft van deze migranten waren Marokkanen, de anderen kwamen uit West-Afrika.

Volgens Frontex krijgen migranten in Niger, een doorreisland, al enkele maanden een alternatieve route aangeboden om in plaats vanuit Libië via Marokko door te reizen naar Europa.

Leggeri sprak zich uit voor de plannen voor internationale huisvesting in Afrika, zodat niemand kan verwachten dat hij na zijn of haar redding naar Europa zou worden gebracht. ,,Als dit automatisme niet meer bestaat, kunnen we met succes het criminele businessmodel bestrijden”, zei de Fransman over de centra naar waar geredde mensen zouden kunnen worden teruggestuurd.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

Hoeveel sterren geef jij aan dit stuk?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50

Heeft dit stuk toegevoegde waarde? Deel en vertel het verder!!

Reageer mee...

Eén reactie op “Frontex: Spanje wordt nieuwe hoofdroute migranten”

  1. STOP DE EU !!!! schreef:

    En dit hele gedonder hebben we aan de EU en met name Frau Merker te danken !!! HOe komt die gek er toe om even 1.5 miljoen mensen te willen toelaten waarvan iedereen weet dat islam en westerse cultuur niet goed samengaat. Hoe kan het dat de burgers onmiddellijk wisten dat dit niet ging werken en dat de politiek maar bleef doen of er niets aan de hand was. Hoe kan het dat zeer grove schermutselingen als verkrachtingen door immigranten verborgen werden gehouden voor de burgers? Hoe kan het dat overal de deuren van overheden open stonden voor immigranten terwijl ze de eigen burgers niet eens helpen? De EU en de overheden hebben een en ander uit te leggen aan de burgers en verantwoording af te leggen voor hun meer dan oerstomme daden en verantwoordelijken ontheven van hun functies zonder behoud van afkoopsommen en dergelijke!

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close