in

Frontex: Spanje wordt nieuwe hoofdroute migranten

Het hoofd van Frontex, het EU-agentschap dat de controles aan de buitengrenzen van de coördineert, waarschuwt voor een nieuwe hoofdroute voor naar . ,,Als je me vraagt wat mijn grootste is, zal ik zeggen”, aldus Fabrice Leggeri in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag.

In juni werden ongeveer 6000 illegale grensoverschrijdingen uit Afrika geteld in het westelijke Middellandse Zeegebied. ,,Als dit aantal blijft stijgen, zal deze route de belangrijkste worden”, zei Leggeri. Ongeveer de helft van deze migranten waren Marokkanen, de anderen kwamen uit West-Afrika.

Volgens Frontex krijgen migranten in Niger, een doorreisland, al enkele maanden een alternatieve route aangeboden om in plaats vanuit via door te reizen naar Europa.

Leggeri sprak zich uit voor de plannen voor internationale huisvesting in Afrika, zodat niemand kan verwachten dat hij na zijn of haar redding naar Europa zou worden gebracht. ,,Als dit automatisme niet meer bestaat, kunnen we met succes het criminele businessmodel bestrijden”, zei de Fransman over de centra naar waar geredde mensen zouden kunnen worden teruggestuurd.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland ondersteunde met meer dan 25 miljoen euro oorlog en jihadisme in Syrië

Hoop voor de toekomst!? Bekijk de video: Q – Trust The Plan