in , ,

Fruit en groente spotgoedkoop, maar niet voor consument en tuinders worden gesteund. Burger gaat dubbel betalen!

Door het wegvallen van als afzetmarkt zijn de marktprijzen van groente en fruit flink onderuit gegaan. Maar dat betekent niet automatisch dat de prijzen in de supermarkt ook omlaag gaan.

Supermarkten hebben contracten gesloten met leveranciers, waarin de inkoopprijzen voor langere tijd zijn vastgelegd, meldt het CBL, de vereniging van de supermarktbranche.

Albert Heijn, de grootste supermarktketen van , laat weten dat de prijzen voorlopig ongewijzigd blijven.

Vooral de prijzen van tomaten, paprika's en komkommers zijn hard onderuit gegaan. Zo brengt een kilo tomaten momenteel 0 tot 10 cent op, waar 50 tot 60 cent normaal zou zijn. Paprika's brengen op de handelsmarkt 20 tot 30 cent per kilo op, terwijl een ‘normale' prijs ongeveer 80 cent is.

Daarnaast pleit DPA, in navolging van boeren- en tuindersorganisatie LTO Nederland, voor het inzetten van Europese steunmaatregelen. “Wij hebben aan het ministerie van Economische Zaken gevraagd een Europese regeling open te stellen die er is.”

Volgens een woordvoerder van Europees Commissaris Dacian Ciolos (Landbouw) zou het nog weken kunnen duren voordat de EU eventueel besluit over financiële steun aan boeren die getroffen worden door de Russische sancties op landbouwproducten. Na een eerste analyse door een speciaal team van de komen volgende week donderdag hooggeplaatste landbouwdeskundigen van alle EU-lidstaten in Brussel bijeen om zich met de commissie te beraden.

via BNR Nieuwsradio.

Foto via Nationaal Archief


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En nu Timmermans en de rest van je EU vriendjes? ‘Nieuwe recessie door boycot’

Weer een digitalisering FAAL: Gegevens reizigers chipkaart niet veilig