in ,

Gaaf land: Rode Kruis deelt voedselhulp uit in Nederland. ‘Grootste hulpoperatie sinds de Watersnoodramp’

marcrutte

Steeds meer mensen hebben voedselhulp nodig tijdens de coronacrisis, merkt het Rode Kruis. Met name mensen die met zwart werk hun geld verdienen, zoals schoonmakers, komen in de knoei.

De coronacrisis zorgt bij het Rode Kruis voor de ‘grootste hulpoperatie sinds de Watersnoodramp’, valt op de site te lezen. En het aantal mensen dat een beroep doet op die hulp, groeit.

Om meer voedselhulp te kunnen bieden opent de hulporganisatie daarom een speciaal rekeningnummer, giro 7244. Met het ingezameld geld zouden minimaal drieduizend mensen minstens één maaltijd per dag kunnen krijgen.

Waarom juist nu dit rekeningnummer?

Woordvoerder Iris van Deinse: “We zien dat tijdens deze coronacrisis een grote groep mensen zijn baan kwijtraakt, in financiële problemen komt en daardoor niet kan voorzien in zijn basisbehoeftes. We zijn al in mei gestart met het aanbieden van voedselhulp, maar we zien de nood toenemen. De vraag naar voedselhulp wordt steeds groter. Daar proberen we nu met deze actie meer in te voorzien, ook omdat we geen idee hebben hoe lang deze coronacrisis gaat duren. Zondag was ik in Leiden, daar hadden we enkele weken geleden nog twintig aanvragen voor hulp. Zondag waren dat er al vijftig. Dat is een voorbeeld in het klein.”

Om wat voor mensen gaat het, en hoe groot is deze groep?

Lees verder bij de bron: Trouw

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
demmink

‘Rutte gaf opdracht te stoppen met dossier Demmink’

6288687864 b4b999fa31 energielabel

U heeft toch geld genoeg: Minister Ollongren stelt veel duurder energielabel niet uit