in ,

Gaan we weer: ECB maakt zich ernstige Corona-zorgen om EU-banken

En als de zich zorgen maakt over de in verband met Corona, dan hebben we het al snel over achterblijvend en aflossingen.

Dat de ECB zich al enige tijd zorgen maakt om de economische gevolgen van Corona is zowel normaal als verstandig, Sinds halverwege 2020 kijkt men ook actief naar het oprichten van een bad bank om oninbare vorderingen Eurozone-breed in onder te brengen. Op 10 juni kwam al het bericht dat

European Central Bank officials are drawing up a scheme to cope with potentially hundreds of billions of euros of unpaid loans in the wake of the outbreak, two people familiar with the matter told Reuters.

Maar deze maand is er een vloedgolf aan maatregelen – overigens niet alleen vanuit de ECB – te bespeuren die suggereert dat het nu menens is met de economische gevaren die de banken en dus hun klanten bedreigen.

Dinsdag meldde Bloomberg:

De ECB houdt de kredietrisico’s bij banken komende tijd extra scherp in de gaten, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Volgens de bronnen probeert de toezichthouder zo uit te zoeken of banken bestand zullen zijn tegen een mogelijke golf aan wanbetalingen vanwege de Corona-crisis.

De bedoeling is een informele stresstest voor banken om te bezien hoe ze er nu voor staan, na meer dan een jaar Corona-crisis. Maar het gaat verder an de oppervlakte, zo blijkt ook:

Lees verder bij de bron: Veren Of Lood


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

VK Verpleegtehuis: 24 bewoners (een derde) overleden in 3 weken na experimentele mRNA Covid-injecties

Elk jaar een prik? Duitsland bestelt al coronavaccins voor 2022