in

Gaan we weer, nieuw onderzoek: oudere kinderen (10-19 jaar) verspreiden coronavirus net zo erg als volwassenen

Blijf vooral bang totdat het geweldige vaccin er is…

52e9dc424355a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f852547849742b7cdd914b 640 coronavirus

Er is al veel te doen geweest over de besmettelijkheid van kinderen. Dragen ze het virus nu wel of niet in dezelfde mate over als volwassenen? Volgens een nieuwe Zuid-Koreaanse studie hangt dat vooral af van de leeftijd.

Oudere kinderen van 10 tot 19 jaar oud kunnen het virus net zo goed verspreiden als volwassenen. Voor jongere kinderen geldt dat minder.

Gezinnen met oudere kinderen hadden de hoogste besmettingsgraad binnen het huishouden: 18,6 procent van de gezinsleden raakte besmet na een eerste corona-infectie.

Ter vergelijking: dit percentage lag in gezinnen met kinderen tot 9 jaar oud maar op 5,3 procent. Dat is minder dan de helft van het gemiddelde bij volwassenen van 11,8 procent.

“Ik ben bang dat het idee is ontstaan dat kinderen niet besmet kunnen raken en het virus niet kunnen verspreiden,” zegt onderzoeker….

Lees verder bij de bron: Wel.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Screenshot Rutte

Coronaherstelfonds: We draaien al, Rutte gaat tekenen bij het kruisje, rest is toneel

Islamitischestaat

Blijf vooral wegkijken: Britse politie overweegt termen ‘islamisme’ en ‘jihadi’ te schrappen