in ,

Gaan we weer! : ‘VVD-fractievoorzitter in Limburg misbruikte Wob’

De fractievoorzitter van de VVD in de Limburgse gemeente Maasgouw heeft de openbaarheid van bestuur (Wob) misbruikt om er financieel beter van te worden. Dat meldt de Limburgse nieuwssite L1 op basis van en drietal uitspraken van de Raad van State. De uitspraken zijn geanonimiseerd, maar volgens L1 was VVD-fractievoorzitter Clemens Meerts in deze zaken de tegenpartij.

Volgens L1 vroeg Meerts namens zijn vrouw in 2014 op basis van de Wob bij zo’n 160 gemeenten buiten Limburg stukken op over de aanstelling of benoeming van burgemeesters en gemeentesecretarissen. Veel gemeenten vermoedden dat het Meerts niet om de stukken ging, maar om de vergoeding die zij moesten betalen als zij de stukken niet op tijd aanleverden. Dat leidde tot een reeks aan rechtszaken die door Meerts allemaal werden gewonnen.

Een aantal Noord-Brabantse gemeenten legden de zaak voor aan de Raad van State. Die stelde de gemeenten in het gelijk; Meerts misbruikte het recht. De gemeenten hoeven de stukken niet te leveren.

Lees verder bij de Bron: NU WIJ!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zorgkantoor vraagt cliënt afstand te doen van recht klacht indienen

Vlinders plegen meestal geen zelfmoord