in ,

Gaan we weer! : ‘VVD-fractievoorzitter in Limburg misbruikte Wob’

4423270518 df67e92fce onbetrouwbaar1

De fractievoorzitter van de VVD in de Limburgse gemeente Maasgouw heeft de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) misbruikt om er financieel beter van te worden. Dat meldt de Limburgse nieuwssite L1 op basis van en drietal uitspraken van de Raad van State. De uitspraken zijn geanonimiseerd, maar volgens L1 was VVD-fractievoorzitter Clemens Meerts in deze zaken de tegenpartij.

Volgens L1 vroeg Meerts namens zijn vrouw in 2014 op basis van de Wob bij zo’n 160 gemeenten buiten Limburg stukken op over de aanstelling of benoeming van burgemeesters en gemeentesecretarissen. Veel gemeenten vermoedden dat het Meerts niet om de stukken ging, maar om de vergoeding die zij moesten betalen als zij de stukken niet op tijd aanleverden. Dat leidde tot een reeks aan rechtszaken die door Meerts allemaal werden gewonnen.

Een aantal Noord-Brabantse gemeenten legden de zaak voor aan de Raad van State. Die stelde de gemeenten in het gelijk; Meerts misbruikte het recht. De gemeenten hoeven de stukken niet te leveren.

Lees verder bij de Bron: NU WIJ!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
e835b50b29f2093ecd0b470de7444e90fe76e6d01fb3124590f2c2 640 safe

Zorgkantoor vraagt cliënt afstand te doen van recht klacht indienen

vlinders plegen meestal geen zel

Vlinders plegen meestal geen zelfmoord