in ,

Het gaat niet alleen maar om EU-geld: Europees Parlement besluit Europees Openbaar Ministerie

Critici waarschuwen voor misbruik van een niet transparante EU-. Desondanks heeft het nu de oprichting van een Europees besloten.

Officieel zegt men dat de nieuwe instelling in het vervolg vooral het misbruik van EU- en zwaar grensoverschrijdend -bedrog zou moeten vervolgen. Tot nu toe was de strafvervolging zaak van de natiestaten.

De nieuwe instantie moet vanaf 2020 in Luxemburg met 20 landen van start gaan. Elk deelnemend land moet een officier van justitie afvaardigen. Andere EU-landen kunnen later nog toetreden.

Volgens de Europese Commissie ontgaan de openbare begrotingen op dit moment alleen al door zwaar grensoverschrijdend btw-bedrog inkomsten van meer dan € 50 miljard per jaar. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg.

In juli was het Europees Parlement al akkoord gegaan met een richtlijn, die vaststelt welke delicten de instantie exact moet vervolgen. Er wordt ook over gesproken om deze lijst met terreurdelicten uit te breiden.

Critici vrezen dat ook feiten op het gebied van menings- en overtuigingsdelicten in het vervolg grensoverschrijdend door het Openbaar Ministerie van de EU vervolgd worden.

Bron:
http://zuerst.de

Lees ook eens verder bij de Bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BTW-tarief wordt met 50% verhoogd!

Macron lost Merkel af als belangrijkste marionet van de financiële globalisten