in ,

Het gaat niet alleen maar om EU-geld: Europees Parlement besluit Europees Openbaar Ministerie

Critici waarschuwen voor misbruik van een niet transparante EU-. Desondanks heeft het Europees Parlement nu de oprichting van een Europees Openbaar Ministerie besloten.

Officieel zegt men dat de nieuwe instelling in het vervolg vooral het misbruik van EU-geld en zwaar grensoverschrijdend -bedrog zou moeten vervolgen. Tot nu toe was de strafvervolging zaak van de natiestaten.

De nieuwe instantie moet vanaf 2020 in met 20 landen van start gaan. Elk deelnemend land moet een officier van justitie afvaardigen. Andere EU-landen kunnen later nog toetreden.

Volgens de Europese Commissie ontgaan de openbare begrotingen op dit moment alleen al door zwaar grensoverschrijdend btw-bedrog inkomsten van meer dan € 50 miljard per jaar. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg.

In juli was het Europees Parlement al akkoord gegaan met een richtlijn, die vaststelt welke delicten de instantie exact moet vervolgen. Er wordt ook over gesproken om deze lijst met terreurdelicten uit te breiden.

Critici vrezen dat ook feiten op het gebied van menings- en overtuigingsdelicten in het vervolg grensoverschrijdend door het Openbaar Ministerie van de EU vervolgd worden.

Bron:
http://zuerst.de

Lees ook eens verder bij de Bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaar Wakker
3 jaren geleden

De salamitactiek van de EU in volle werking. Een niet democratisch instituut die beetje bij beetje meer bevoegheden naar zich toe trekt. In plaats van een oorlog met bommen vindt nu achter de schermen een herschikking plaats. Mensen die in de weg staan worden aan de kant geschoven wanneer ze niet met geld en een goede toekomstige positie kunnen worden verleid.
Referenda opgezet door bezorgde burgers worden eenvoudig aan de kant geschoven, EU verkiezingen zijn er niet en opstanden als in Catalonie worden bloedig onderdrukt. Vluchtelingen zonder geld en enige opleiding uit een islam cultuur zijn echer van harte welkom. Op kosten van de burgers wel te verstaan. Er wordt geld geleend alsof er geen morgen is en de burgers staan straks voor een grote failliete boedel terwijl de banken van niets weten en hun geld terug eisen. Banken en multinationals profiteren uitermate en zullen de EU door dik en dun steunen.
Over zaken als CERN wordt niet gesproken, noch over Chemtrails of over NIBIRU.
De EU is niets minder dan een wolf in schaapskleren. Een paard van Troje.
Wanneer worden mensen eindelijk wakker ????

BTW-tarief wordt met 50% verhoogd!

Macron lost Merkel af als belangrijkste marionet van de financiële globalisten