in ,

Gaat maar door, wie zijn nou de wappies? Steeds meer Duitse deelstaten en districten schorten de vaccinatie met AstraZeneca op

Steeds meer deelstaten, steden en districten schorten de vaccinatie met AstraZeneca op. Deskundigen beoordelen de beslissing anders.

In Berlijn worden voorlopig mensen onder de 60 jaar niet meer ingeënt tegen het coronavirus met het Astrazeneca-.

De Berlin Health Senator Dilek Kalayci (SPD) maakte dinsdag in Berlijn bekend dat de vaccinaties voor deze groep worden opgeschort. Ze rechtvaardigde dit met meer gevallen van die verband hielden met de vaccinatie.

Kalayci zei dat ze wilde afwachten wat de nieuwe aanbeveling van de vaccinatiecommissie was. Daarnaast wil ze met het federale ministerie van Volksgezondheid van gedachten wisselen over hoe om te gaan met de tweede vaccinatie van deze leeftijdsgroep die al hun eerste dosis Astrazeneca heeft gekregen.

Ook de deelstaat Brandenburg schortte de vaccinaties voor mensen onder de 60 voorlopig op. De stop geldt vanaf dinsdag, zegt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid. De beslissing werd overeengekomen met de logistieke medewerkers van vaccinatie.

In München zullen tot nader order geen mensen onder de 60 meer worden ingeënt met Astrazeneca. “Vanwege de huidige ontwikkelingen heeft de stad, net als Berlijn, besloten om vaccinaties bij Astrazeneca voor mensen onder de 60 uit voorzorg op te schorten totdat de kwestie van mogelijke vaccinatiecomplicaties voor deze groep mensen is opgehelderd”, aldus een woordvoerder van de stad.

Dit geldt vooral voor de geplande vaccinaties in het vaccinatiecentrum en in de Isar-Klinikum. De vaccinaties in de bejaarden- en servicecentra konden worden voortgezet.

Lees verder bij de bron: WELT


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland: tot nu toe 151.771 bijwerkingen coronavaccins en 189 doden na vaccinatie

Test Tube Covid  Mask Medical  - fernandozhiminaicela / Pixabay

Nieuw onderzoek: coronasterfte was in 2020 extreem laag, corona is niet veel meer dan stevige griep