in , ,

Gasprijs in België veel lager dan in Nederland, Belgen betalen de helft

Nederlandse huishoudens die hun gasrekening te hoog vinden worden, kunnen eenvoudig besparen – door naar België te verhuizen.

Onze zuiderburen betalen gemiddeld maar 1013 voor hun gasverbruik, tegen 2037 euro voor een gemiddeld Nederlands gezin, blijkt uit berekeningen van de Belgische energieregulator CREG.

Een van de redenen waarom de gasrekening in ons land bijna twee keer zo hoog is als die voor een Belgisch huishouden, is dat Belgische leveranciers hun prijzen flink meer laten meeschommelen met de prijzen op de energiebeurzen, zegt CREG-directeur Laurent Jacquet tegen dagblad De Standaard.

Een andere reden voor het prijsverschil is het feit dat België zijn gas overal vandaan haalt, en niet – zoals ons land – voornamelijk uit de eigen gasbelput.

De vraag is overigens wel hoe lang de Belgen goedkoper blijven. Ook in Brussel wordt inmiddels nagedacht over extra belastingen op fossiele .

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marly
1 jaar geleden

maar kijk dan in Belgie eens naar de kosten van water en elektriciteit ,en vooral de belastingen en verdoken belastingen dan staat Belgie tegewoordig op kop !!!!!!

‘Verwarde mensen’ blijven Nederland overspoelen: 8% meer ‘incidenten’

Aantal vuurwapenincidenten verdubbeld en moorden verdrievoudigd in Amsterdam onder GroenLinks