in , ,

Gasverbod begint uitwerking te krijgen: Rechter verbiedt aardgasvrij maken Amsterdamse wijk

AJEL / Pixabay

De Amsterdamse rechtbank heeft een voorstel van een plaatselijke woningcorporatie afgewezen om een buurt aardgasvrij te maken. Volgens de rechter is onduidelijk in hoeverre de bewoners opdraaien voor de kosten.

De rechtszaak werd aangespannen door huurders in de Wegener Sleeswijkbuurt in de hoofdstad. In de wijk wil woningcorporatie Eigen Haard 157 sociale huurwoningen renoveren en tegelijkertijd aardgasvrij maken.

Het alternatief voor aardgasvrij waar de corporatie voor kiest, heet nul-op-de-meter (NOM-woning). Bij een NOM-woning wordt de oude woning goed geïsoleerd, zonnepanelen op het dak gelegd en het huis verwarmd door middel van een warmtepomp.

Volgens de rechtbank zitten aan het plan van Eigen Haard zoveel onzekerheden, dat niet gegarandeerd kan worden dat de isolatie dusdanig veel energiebesparing oplevert, dat de woonlasten gewaarborgd blijven.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Kunnen de burgers van NL niet een proces aanspannen tegen de overheid wegens handelings- onbekwaamheid. De regering heeft werkelijk geen flauw benul hoe de burgers hun woningen gaan verwarmen zonder aardgas en willen dat geen gasleiding worden aangelegd in nieuwe woningen. De regering heeft niet aangegeven hoe ze aardgas kunnen vervangen (die mogelijkheden zijn er wel met nucleaire Thorium LFTR reactoren, maar die oplossing wordt door de elite tegengehouden). Een warmtepomp is een prima technische oplossing …. maar niet geschikt voor Nederland waar het verschil tussen gewenste binnentemperatuur en buitentemperatuur te groot is om met een simpele installatie de woningen te kunnen verwarmen. Gebruik maken van restwarmte zoals aardwarmte is technisch mogelijk maar in de dichtbevolkte steden met oude woningen economische volstrekt onhaalbaar.

    Wat zijn dat voor amateurs in de regering? Ze hebben geen flauw benul waar ze over praten. En dan noemt Rutte deze regering de beste regering ooit ….

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Turkse minister: Genocides en kolonialisme komen niet in onze geschiedenis voor, dat maakt ons trots

NOS nepnieuws fail: Klimaatverandering(reddingsboten) brengt tropische infectieziekten naar Europa