Gebruik e-sigaret afgeraden na vijfde dode van mysterieuze longziekte

lindsayfox / Pixabay

In de is een vijfde dode gevallen door een mysterieuze longziekte. De lijkt sterk gelinkt aan het gebruik van e-sigaretten. Daarom raadt de Amerikaanse gezondheidsdienst gebruik van e-siageretten nu af.

Er lijden in de VS al zeker 450 mensen aan de longziekte.

UITBRAAK

Sinds vorige maand doen verschillende Amerikaanse staten onderzoek naar het verband tussen de ziekte en het gebruik van e-sigaretten, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN in augustus al.

Volgens de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) is er nu zelfs sprake van een ‘uitbraak’ van de longziekte, die onder meer kortademigheid, pijn op de borst en gewichtsverlies veroorzaakt.

JONG EN IN GOEDE CONDITIE

Het valt op dat de patiënten jong zijn en in het algemeen juist in goede conditie. In veel gevallen heeft de kort voordat hij of zij last kreeg van de symptomen nog een e-sigaret gerookt.

‘GEZONDER’

Het roken van e-sigaretten wordt door veel mensen gezien als ‘gezonder’ dan het roken van gewone sigaretten. Bij het ontsteken van …

Lees verder bij de bron: LINDA.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

FvD Overijssel vermoedt poging tot doofpotten computerhack bij ICT-falende provincie

Beste Koning, wij vragen ons of is uw DNA wel de juiste?