in

Gebruikt Brussel aanslag door teruggekeerde jihadgangers uit Syrië als voorwendsel?

4736995818 a5e552e49a policestate1

Gebruikt Brussel aanslag door teruggekeerde jihadgangers uit Syrië als voorwendsel? – Nieuwe regels en wetten moeten vrijheid meningsuiting en toegang internet beperken

De EU wil een eigen politiemacht, die in alle lidstaten naast de bestaande nationale politie moet gaan opereren. Daarmee creëert Brussel een wezenlijk onderdeel voor de vorming van een totalitaire superstaat, een Verenigde Staten van Europa.

In eerste instantie zullen de EU-agenten worden ingezet bij Frontex, de instantie die de buitengrenzen van de unie controleert. Die beschikt tot nu toe niet over eigen politie-eenheden. ‘Het is noodzakelijk om het leven van vluchtelingen, die op gevaarlijke manieren de EU willen binnenkomen, te beschermen, en de niet-reguliere immigratie te bestrijden,’ wordt in het plan gesteld.

In het voorstel wordt tevens ‘het recht van EU-burgers op vrije keuze van woon- en werkplaats’ onderstreept. Dat recht moet wel tegen misbruik worden beschermd.

Naast een EU-politiemacht bevindt de oprichting van een Europees Openbaar Ministerie zich in een vergevorderd stadium. Het is duidelijk dat men in Brussel eerst feiten ‘op de grond’ heeft gecreëerd, om die vervolgens met wetten en instellingen te legitimeren.

Voor het vergroten van het mandaat van de grenspolitie is waarschijnlijk niet eens een wetswijziging nodig. De bestaande, in de loop der jaren uitgebreide terreurwetten zullen voldoende zijn om de EU-politie verrijkende bevoegdheden te geven. Nu al heeft Brussel besloten dat demonstranten bij EU-conferenties voortaan een reisverbod mag worden opgelegd. Ook dierenactivisten en voetbalsupporters kunnen worden tegengehouden (2).

Aanslag door Syriëgangers als voorwendsel?

In de VS wordt de politie in snel tempo met zwaar oorlogsmaterieel uitgerust, zogenaamd om de burgers tegen terroristen te beschermen. Dat kan heel eenvoudig ook in Europa gebeuren, zodra een paar teruggekeerde jihadgangers uit Syrië een aanslag plegen. Complotdenkers zouden kunnen beweren dat de EU hier zelfs op zit te wachten, zodat zo’n aanslag als voorwendsel kan worden gebruikt voor de opbouw van een sterke eigen politiemacht.

Daarmee slaat Brussel twee vliegen in één klap, want met zo’n politiemacht zullen een groot aantal banen kunnen worden geschapen. Voor de eurocraten is echter het grootste voordeel dat er geen enkele democratische controle op deze macht zal zijn, omdat het Europese Parlement zoals u weet helemaal niets te vertellen heeft.

Dat betekent dat de Europese Commissie geheel naar eigen willekeur deze politiemacht kan inzetten voor het afdwingen van totale controle in een Europese superstaat. De Europese Centrale Bank functioneert in financieel-economisch opzicht feitelijk al op precies dezelfde wijze.

Lees verder via xandernieuws.punt.nl

Photo by chris.huggins cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
a12b9d86c3052db977629352 640 euro1

Hoe privaat is de zorgverzekeraar eigenlijk?

zorgverzekering1

Macht aan de zorgverzekeraar: Tweede Kamer stemt voor wijziging artikel 13