in , , ,

Geen baby’s meer? Deskundigen waarschuwen dat we worden geconfronteerd met een vruchtbaarheidscrisis

baby under purple blanket

Deskundigen waarschuwen dat we worden geconfronteerd met een vruchtbaarheidscrisis die grotendeels wordt veroorzaakt door hormoonontregelende chemicaliën.

De vruchtbaarheidscrisis treft zowel mannen als vrouwen. Onderzoek heeft aangetoond dat het aantal zaadcellen voor mannen tussen 1973 en 2011 met 59% is gedaald ; meisjes maken een vroege puberteit door ; volwassen vrouwen worden geconfronteerd met een afnemende eikwaliteit en meer miskramen .

De rode draad tussen deze problemen lijkt de blootstelling aan hormoonontregelende chemicaliën die alomtegenwoordig zijn in de moderne wereld, en als er niet snel iets wordt gedaan, is het niet overdreven om te zeggen dat we de toekomst van de mensheid in gevaar brengen.

Hormoonverstorende chemicaliën worden aangetroffen in voedselverpakkingen, kookgerei, plastic en vele andere consumentenproducten, en hun vermogen om de voortplanting te beïnvloeden is goed gedocumenteerd.

Een onderzoeker  zei botweg: “Niet iedereen die wil reproduceren, zal dat kunnen.”

Er is  veel bewijs  dat erop  wijst dat  hormoonontregelaars een  belangrijke oorzaak zijn  van de vruchtbaarheidscrisis. Een studie vond een verband tussen hogere concentraties ftalaten (een chemische stof die in kunststoffen wordt gebruikt) en verhoogde schade aan sperma-DNA.

Een ander onderzoek door Canadese wetenschappers ontdekte dat het toevoegen van hormoonontregelaars aan Lake Ontario mannelijke dikkop-witvissen veranderde in interseksuele vissen (vissen met zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken), die zich niet kunnen voortplanten.

Helaas zijn dit  verre van de enige onderzoeken  die een verband leggen tussen chemicaliën en onvruchtbaarheid.

Lees verder bij de bron: No More Babies?

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9cafe88f016de1d4 640 Belastingen e1439911898428

Ben u het al zat? Jaar in, jaar uit hetzelfde liedje: Lasten voor huizenbezitters vallen dit jaar hoger uit dan eerder gedacht

rechtspraak 1541771775

Viruswaarheid verliest hoger beroep: invoering avondklok was in orde, dat wordt boetes betalen