in , ,

Geen belangenverstrengeling: Speciaal coronagezant Feike Sijbesma trad vlak voor zijn optreden toe tot toezichtsraad WEF

Scam Lettering Text on Black Background

Op 23 augustus 2019 werd bekend dat Feike Sijbesma toetreedt tot de raad van toezicht van het World Economic Forum.

Vanuit die functie moet hij ‘toezien op de missie en waarden’ van het WEF. Enkele maanden later, in maart 2020, werd Sijbesma door de minister van gevraagd om op te treden als speciaal coronagezant.

Hem werd onder meer gevraagd te adviseren over de diverse initiatieven rond vaccinontwikkeling en de mogelijke productie hiervan.

Op 8 juni 2020 schrijft hij in een brief: “Begin april heeft de minister mij gevraagd me te richten op en te kijken waar ik het van dienst kan zijn, zoals: ‘wat zijn de ontwikkelingen’, ‘wie zijn de spelers’ en ‘wat doen die’ en ‘wat zou het Nederlandse beleid kunnen zijn’.”

‘In het landsbelang’

Op 13 augustus 2020 beweert de dat Sijbesma zijn werkzaamheden als speciaal gezant ‘geheel belangeloos’ verricht. Hoe dit zich precies verhoudt tot zijn erebaan bij het World Economic Forum is niet bekend, schrijft data-analist Daniël van der Tuin op Substack.

Zelf zegt Sijbesma dat hij ‘in het landsbelang’ graag bijdraagt met (vrijblijvend) advies en het delen van zijn inzichten in relevante ontwikkelingen rond vaccins.

Sijbesma schrijft op 8 juni 2020 ook dat hij de directeur en chairman van AstraZeneca goed kent en contact heeft …

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Woman in Black Long Sleeve Shirt Holding Smartphone

Amerikaanse CDC houdt cruciale data achter m.b.t. de corona vaccins

Oorlogsdreiging Rusland… Tool van de WEF Great Reset agenda (Poetin is een WEF Young Global Leader telg)