in ,

“Geen dure kankermedicijnen voor alle patiënten”

Medicijnen tegen worden steeds duurder. Ook krijgen steeds meer mensen kanker. Daarom moeten er afspraken worden gemaakt over het maximale bedrag dat mag worden besteed aan een behandeling. Dat staat in een rapport van KWF Kankerbestrijding.

Omdat dokters niet zelf willen bepalen welke patiënten wel en níet in aanmerking komen voor een behandeling tegen kanker, moet minister Schippers van met regels komen. Dat zegt Koos van der Hoeven, hoogleraar medische oncologie en voorzitter van die werkgroep die het rapport van KWF Kankerbestrijding heeft geschreven. “Wij willen dat de minister een commissie instelt die aanbeveelt wat een behandeling uiteindelijk mag kosten.”

Het aantal patiënten met kanker stijgt. In 2010 waren er 100.000 nieuwe ziektegevallen per jaar; in 2020 zullen dat er 120.000 zijn. Per liggen de kosten voor medicijnen vaak tussen de 50.000 en 100.000 . Van der Hoeven: “Nieuwe medicijnen zijn allemaal erg duur. We hebben een heel groot dilemma daardoor, omdat ziekenhuizen onvoldoende krijgen om ze te betalen. Daarom moeten er grenzen worden gesteld.”

Lees verder via BNR Nieuwsradio.

Photo by Remko van Dokkum


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PAS OP! Rijken ontvluchten aanslag op hun spaargeld. De kleine spaarders zijn weer het slachtoffer!

Kinderbijslag gestort op ABN Amro rekening levert reclamebom van Prénatal op