in ,

Geen enkele privacy meer: volgt Nederland in het geheim het Chinese voorbeeld?

Je wordt geïdentificeerd door slimme camera’s, die precies bijhouden waar je bent en wie je ontmoet. Je contact met anderen wordt nauwgezet in de gaten gehouden en geprofileerd. Cashgeld is er niet meer.

Al je betalingen zijn inzichtelijk en worden gecategoriseerd. Er is bekend wanneer je opstaat, waar je heen gaat, wat je eet, en hoe je ontspanning zoekt. En met een beetje ongeluk krijg je een vlaggetje bij je naam omdat algoritmes een onheilspellende toekomst voorspellen op basis van de data die je produceert.

Klinkt vergezocht? In wordt hard gewerkt aan de totstandkoming van deze situatieschets. Een niet te stoppen zucht naar totale controle over geld, denkwereld, en gedrag, gefaciliteerd door nieuwe

…Het zal geen toekomstbeeld zijn waar je warm van wordt. En zo’n vaart zal het in ons kikkerlandje niet lopen, toch?

Misschien heb je gelijk. Er zijn grote cultuurverschillen tussen China en Nederland, onder andere op het gebied van . Maar ook in Nederland zie je dat aan de poten van privacy wordt gezaagd. Wat te denken van het verbod op cashbetalingen boven de 3000 euro? Of het IMF dat concreet nadenkt over diep negatieve rentes via de introductie van digitale valuta? En de Europese Centrale Bank die bezig is met een CBDC, de digitale euro?

Laten we ook eens kijken naar het gebruik van camera’s. In absolute aantallen is China koploper, met een kleine 200 miljoen geïnstalleerde apparaten. Op nummer 2 staat de , met 50 miljoen CCTV’s. En welk land vinden we op nummer 9, met 1 miljoen camera’s? Juist, ons kleine Nederland. Als we het aantal camera’s normaliseren per 100 inwoners stijgen we zelfs naar nummer 5, met 5,8 camera’s per Nederlander.

In China worden al die camera’s vrij expliciet gebruikt voor grootschalige controle. Toch niet in Nederland? Tja, erg open is men daar niet over, maar bij navraag blijkt het gezichtsherkenningsnetwerk van de Nederlandse recherche zich snel te ontwikkelen. Burgers worden bij die ontwikkeling nauwelijks betrokken.

Hoe ver de techniek is in Nederland? Luuk Spreeuwers, universitair hoofddocent Biometrie; “Er worden al proeven gedaan met bodycams met gezichtsherkenning erop. Zo’n cameraatje kan met een beetje processing power beelden vergelijken met een lokale lijst mensen die geweerd moeten worden.”

Het gaat te ver om nu te stellen dat Nederland een surveillancestaat is met lak aan privacy. Maar de ingrediënten liggen er, en de strijd tussen (het gevoel van) veiligheid, controle, en privacy wordt steeds heviger. Een strijd die grotendeels voorbij gaat aan de burgers zelf, volgt uit een rapport van Rand Corp. Keer op keer blijken burgers niet te zijn ingelicht door hun over de installatie van een gezichtsherkenningssysteem, ondanks dat het voor hen concrete gevolgen kan hebben.

Gelukkig hebben we in Nederland privacywetgeving, waakhonden die daarop toezien, belangenorganisaties die maatschappelijke kwesties bespreekbaar maken, en mensen die zich hier buitengewoon verantwoordelijk voor voelen.

Alles bij de bron; LekkerCryptisch

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Voor het ei de van het jaar zijn we 100% slaaf van de criminele elite

De waarheid achter de EU
11 maanden geleden

Nederland is zo’n fijn land .. .een goed land ook. Zo democratisch. Een voorbeeld voor de hele wereld eigenlijk. Wel …. was misschien … want Nederland is de afgelopen 50 jaar achter uit gevlogen door een ondergrondse samenzwering met de naam Nieuwe Wereld Orde NWO.

In feite is dat een organisatie van grote corporaties en grote banken (Rothschild) die de macht op beschamende wijze hebben overgenomen van overheden. Diezelfde partijen die in WWII ook actief waren achter de schermen in Duitsland zijn na de oorlog verder gegaan en zijn geïnfiltreerd in niet-regerings organisaties (NGO’s) als UN, IMF, WHO, CDC, ECB, WB en noem maar op. Overheden zijn omgekocht, gechanteerd en politici die niet wilden meewerken uit de weg geruimd (Kennedy, Olaf Palme, Fortuyn).

Dat is niet alleen in de EU gebeurd, maar precies hetzelfde speelt in de VS met de naam Deep State. Lees op internet over Operatie Paperclip. Het is niets te veel gezegd als gesteld wordt dat de NAZI’s WWII hebben gewonnen ….

Merkel, Macron, Balkenende, Rutte zijn niets meer dan pionnen die worden ingezet … Rutte is een landverrader. Van Merkel wordt gezegd dat zij een dochter is van Hitler.

De formatie van de EU is niets minder dan een tussenstap waarbij landen hun soeveriteit opgeven en onlosmakelijk deel worden van de EU.
In Nederland hebben een zekere bernhard en later dochter trix een heel kwalijke rol gespeeld. Onder het mom dat de EU zo goed was voor de veiligheid zijn de burgers de EU in gerommeld en toen dat gebeurd was werd beetje bij beetje steeds meer bevoegdheden naar de EU geschoven. Het bleek dat de EU helemaal niet een samenwerkingsverband was maar dat hier sprake was van niets minder dan een staatsgreep. Dat wat in 1945 niet was gelukt werd op slinkse wijze maar dan via een ondergrondse samenzwering nog eens over gedaan …. En dat ook nog op een veel grotere schaal. De Nieuwe Wereld Orde is niets minder dan WWIII ….

De burgers in Nederland die dit helemaal niet hebben gewild zijn massaal voorgelogen. Al de mensen die in WWII hun leven gaven voor de vrijheid zijn verraden …. Over de afgelopen 20 jaar zijn er allerlei overeenkomsten ondertekend door regering Balkenende en Rutte buiten medeweten van de burgers waarbij Nederland meer en meer een Europese natiestaat wordt met alle gevolgen van dien.

Een niet-democratische natiestaat onder leiding van de banken en grote corporaties. Daar is nooit over gesproken en nooit over gestemd. Zoals bijvoorbeeld het feit dat Nederland financieel garant staat bij faillissement van andere EU landen. Dat klinkt heel aardig, maar is meer dan levensgevaarlijk voor de Nederlandse burgers die voor de schade opdraaien als een van de andere EU landen door zijn knieën gaat. En dat moment is niet ver weg mee met een Deutsche bank met 40 triljoen schuld …. Dit is niet schandalig meer, maar niets minder dan crimineel op het hoogste niveau !!!!

Het is vanuit deze optiek dat de camera’s in steden en camera’s boven autowegen moeten worden gezien. De smartphones die een ingebouwde GPS hebben waardoor de machthebbers achter de schermen op ieder moment weten waar mensen zijn.
Op die manier zal iedere opstand tegen de NWO kansloos zijn !!! Het is precies de situaties die Orwell in zijn boek 1984 beschreef.

In de VS is Trump hard bezig de Deep State te ontmaskeren. In de EU lopen we heel veel achter.
Het is de hoogste tijd dat burgers wakker worden en begrijpen wat er aan de hand is en dat zij massaal in opstand zullen moeten komen om deze toestand te keren !!!

Longread: Urgenda-uitspraak Hoge Raad in strijd met algemeen belang

Autojihad flink toegenomen in 2019