in , , ,

Geen helm op in PretPark Amsterdam? 95 euro boete!

MikesPhotos / Pixabay

Vanaf morgen moeten bromfietsers in dan toch echt een helm op en uitwijken naar de rijbaan. Handhavers gaan vanaf dan toezien op de naleving van de nieuwe scooterregels en zullen overtreders ook beboeten.

Bestuurders van een brommer of scooter met een blauwe kentekenplaat moeten sinds 8 april officieel al een helm dragen en op de meeste plekken in de hoofdstad op de rijbaan in plaats van het fietspad rijden.

De tijd van wennen aan de nieuwe regels is voorbij en vanaf maandag worden teams in Amsterdam ingezet die specifiek zullen toezien op de handhaving van deze regels.

De boete voor zowel het niet dragen van een helm als rijden op het fietspad waar dat niet is toegestaan bedraagt 95 euro.

Al sinds de aankondiging van het nieuwe beleid klinkt er veel kritiek.

Een veel genoemd bezwaar is dat snorbrommers, die officieel niet harder mogen rijden dan 25 kilometer per uur, te langzaam zouden gaan voor de rijbaan, wat tot gevaarlijke situaties zou leiden.

Een scala aan protestacties, petities en een hebben de invoering van het nieuwe beleid echter niet kunnen afwenden.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil wereldwijde CO2-belasting invoeren

Asielzoeker vlucht Nederland uit op provisorisch vlot, gaat net goed