in ,

Geen onderzoek naar dood Willie Dille: ‘Zo’n verhaal verzin je niet’

Het CDA en de in de Haagse gemeenteraad vinden dat er, na een periode van rouw en verwerking, een onderzoek moet komen naar de dood van -raadslid Willie Dille. Ook moeten de rol van burgemeester Pauline Krikke en de gemeente nader bekeken worden. ‘Ik geloof niet dat je zo’n verhaal verzint.’

,,Ik denk dat we de verklaring van Willie heel serieus moeten nemen en vindt dat er een onderzoek moet komen naar de rol van alle instanties en de burgemeester,” zegt Daniëlle Koster (CDA). ,,Wat is er gebeurd? Heeft iedereen op elk moment goed gehandeld? Zijn de signalen van Willie serieus genomen? Is er voldoende rekening gehouden met haar veiligheid?”

Koster vraagt zich af of Krikke extra bescherming aan Dille heeft aangeboden na haar melding over de groepsverkrachting, die bedoeld zou zijn om haar de mond te snoeren als raadslid.

Koster haalt aan dat juist PVV’ers ernstige bedreigingen en intimidaties te verduren hebben. ,,Geert Wilders wordt niet voor niets beveiligd. Ik weet dat PVV’ers heel veel shit en ellende over zich heen krijgen. Zijn na de melding over de verkrachting alle aspecten voldoende meegewogen?”

Koster zegt geen reden te hebben om niet in de verklaring van Willie te geloven. ,,Ik geloof niet dat je zo’n verhaal verzint.”

Ik weet dat PVV’ers heel veel shit en ellende over zich heen krijgen

Daniëlle Koster

De CDA-politica is geschokt en aangeslagen door de . Niemand zag iets aankomen, stelt ze. ,,Dille maakte juist de laatste maanden in de raad een ijzersterke indruk. Ik had niet het idee dat er meer met haar aan de hand was. Ze maakte de indruk dat ze genoot van haar rol. Ik had juist het gevoel dat ze in de debatten extra flair had en dat zij de PVV in Den Haag weer relevanter maakte. Ze deed het goed.”

‘Moeilijk’

Martijn Balster, fractievoorzitter van de PvdA, vindt het heel moeilijk om te oordelen wat er gebeurd is. Hij stelt dat de familie nu eerst de rust moet hebben om het verlies te verwerken. Daarna moet onderzoek volgen, vindt ook Balster. ,,Het is belangrijk dat uiteindelijk zoveel mogelijk duidelijk wordt. De burgemeester, maar ook de kunnen daar een bijdrage aan leveren.”

Krikke, het Openbaar Ministerie en de politie spraken vanochtend in de driehoek over de dood van Dille. De uitkomst daarvan is nog niet bekend.

De gemeente vindt het niet passend om nu te reageren op de vraag of Krikke bescherming of extra beveiliging heeft aangeboden toen het raadslid vorig jaar aangaf dat ze in nood was.

De PVV geeft aan zich voorlopig afzijdig te houden van de politieke discussie. De partij wil eerst om hun verloren vriendin rouwen.

Bron : AD.nl

Update :

Beste vriendin Linda: ‘Mijn liefste Willie was niet ziek of in de war’

Linda, de beste vriendin van Willie Dille, zegt dat zij de dagen voordat ze zichzelf van het leven beroofde ‘niet ziek en niet in de war’ was. ,,Ik had dagelijks contact met haar. Ik kan alleen herhalen wat de man van Willie ook al heeft gezegd: ze was niet ziek of in de war.’

Wat het 53-jarige raadslid voor de PVV in de gemeenteraad van Den Haag en moeder van zeven kinderen en pleegkinderen dan wel tot haar wanhoopsdaad heeft gedreven zegt Linda ‘soms’ te begrijpen. Linda, die niet met achternaam genoemd wil worden, gaat echter niet in op wat die beweegreden kan zijn.

Of die wanhoopsdaad verband houdt met de -onthulling van afgelopen maandag op haar Facebook, waarin ze zegt te zijn verkracht door een groep moslims, zegt Linda niet. Op de beelden komt Dille nerveus en angstig over en ziet zij er erg vermagerd uit. Die groepsverkrachting zou hebben plaatsgevonden op 15 maart 2017, de dag van de Tweede Kamerverkiezingen. ,,Haar man, ik en anderen die Willie kennen, twijfelen geen seconde aan het verhaal.”

Dille heeft van de gewelddadige aanval geen aangifte gedaan bij de politie, ook niet na herhaaldelijk aandringen door burgemeester Krikke die daarvan in oktober vorig jaar door het PVV-raadslid op de hoogte is gebracht. Waarom Dille die aangifte niet deed, zegt Linda wel te weten maar daarover niets te willen zeggen. ,,Dat is niet aan mij.’’

Ze noemt de ‘hatelijke’ reacties op sociale media op het drama rond haar vriendin verschrikkelijk. ,,Allemaal reacties van mensen die Willie helemaal niet hebben gekend. Ze was de liefste, beste en meest behulpzame en sociale vrouw die ik ken en die ook altijd voor mij en mijn kinderen heeft klaargestaan. Ik ben dankbaar dat ik haar heb gekend. Of je , boeddhist was of iets anders was helemaal geen issue voor haar. Mensen reageren op dingen waarvan ze niets afweten.’’

Of het ‘Logeerhuis Willie’ aan de Rijswijkse Haagweg kan blijven bestaan, waarin Dille en haar man Caspar Reedijk gehandicapte kinderen opvangen om hun ouders te ontlasten, weet Linda niet. ,,Ik hoop het wel. Het is een tweede thuis voor deze kinderen. Maar daarover kan de familie nu nog niet nadenken.’’

Bron : AD.nl

Lees ook eens verder bij de bron: Nieuws van de Dag

Geen onderzoek


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tesla’s Elon Musk: genie of charlatan?

Erdogan wil meer islam in Nederland door scholen op te zetten