in ,

‘Geen strafblad meer na coronaboete, ook voor oude gevallen’

mohamed_hassan / Pixabay

Een boete wegens overtreding van de coronaregels leidt straks niet meer tot een zogenaamd strafblad. Daar stuurt het kabinet op aan, melden ingewijden aan de NOS.

Het besluit gaat met terugwerkende kracht gelden. De justitiële aantekening wordt geschrapt bij mensen die al een boete hebben gehad. Vrijdag zal het kabinet hierover een besluit nemen.

Onduidelijkheid mogelijke verlaging oude boetes

De boete voor het overtreden van de anderhalvemetermaatregel is voor volwassenen 390 euro. Coalitiepartijen pleiten voor een boete van 99 euro zodat er sowieso geen strafblad volgt.

Een boete van meer dan 100 euro leidt tot een justitiële aantekening. Het kabinet gaat hierover met de Tweede Kamer in gesprek.

Onduidelijk is nog of al uitgedeelde boetes ook verlaagd worden. In juli stond de teller nog op 15.000, maar de laatste tijd zijn minder bonnen uitgeschreven.

Huwelijk Grapperhaus

Na het debat over de commotie rond ….

Lees verder bij de bron: WNL


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins

VERBOD contant GELD boven 2000 euro?! & Grote FRAUDE door BANKEN