in

Geen vrijheid van meningsuiting voor ‘complotdenkers’

Groot in het nieuws in is vandaag het volgende wereldschokkende bericht:

Spotify verwijdert aantal afleveringen podcast omstreden complotdenker. De afleveringen van het online radioprogramma The Alex Jones Show zijn verwijderd vanwege haatzaaien. Jones is oprichter van de extreemrechtse Amerikaanse - en nepnieuwswebsite InfoWars. Hij beweert onder meer dat de schietpartij op de Sandy Hook-basisschool in 2012 door de overheid verzonnen is.  Een woordvoerder van Spotify wilde tegenover Recode niet zeggen welke inhoud er precies voor gezorgd heeft dat de afleveringen van de podcast verwijderd zijn.

Iemand die vragen stelt over de onzin die overheden met regelmaat in de media brengen is volgens NU.nl per direct ‘extreemrechts’. Nu.nl geeft aan dat Nu.nl Alex Jones extreemrechts noemt omdat Wikipedia hem extreemrechts noemt. Lekker gemakkelijk.

Het is helaas tekenend voor het niveau van “officiële” berichtgeving in de media. Niemand bij Nu.nl kent het fenomeen astroturfing kennelijk. Je bent extreem rechts omdat een paar profielen op internet iemand extreemrechts noemen. Geen inhoudelijke overweging meer voor benodigd. Het niveau van de media tegenwoordig…

Het publiek triggeren met bekende steekwoorden

En Nu.nl noemt voor het gemak InfoWars (of je die nu leuk vindt of niet) uiteraard ook direct een “nepnieuwswebsite.” Complotdenker (een CIA methode), nepnieuwswebsite (Een Google aanpak), extreemrechts (framing) … Het profileren bij NU.nl van deze vent met de bekende steekwoorden kent werkelijk geen beperkingen. Alles wordt van stal getrokken door Nu.nl. En de lezers (zie de reacties) doen veelal lekker mee!

Deze reactie is bijzonder, omdat die helemaal niet gaat over de inhoud van het bericht:

weet niet of hij heeft gediscrimineerd, maar als dat het geval is dan ja ban hem

Meteen betrekken op discriminatie en discriminatie gebruiken als reden om iemand de vrijheid van meningsuiting af te nemen. Sommigen – waaronder de redactie van Nu.nl zelf! – begrijpen het principe vrijheid van meningsuiting kennelijk niet helemaal. Zoals ook deze persoon:

Waar houdt de vrijheid van meningsuiting op en wanneer begint het bewust verspreiden van desinformatie? En moeten we het verspreiden van desinformatie tegengaan?

Hij heeft een concept over meningsuiting in gedachten, maar dat concept betreft niet de vrijheid van meningsuiting. Het concept wat hij in gedachten heeft betreft het censureren van meningsuiting, enigszins vergelijkbaar, maar dan totaal het tegenovergestelde.

Iemand – zegen zijn/haar hart – probeert nog rede en logica toe te voegen in de discussie:

hij is extreem rechts omdat hij de overheid niet vertrouwt en verdenkt?

De door de media voorgeprogrammeerde knee jerk reaction / reflexreactie hierop is uiteraard te verwachten, en jawel:

Hij is extreemrechts èn hij verzint complotten/nepnieuws èn hij wantrouwt de overheid. Dat zijn drie eigenschappen die los van elkaar voor kunnen komen. Maar vaak zijn ze gecombineerd, dat klopt. Net als een vierde factor die hier niet is genoemd: dat er een steekje los zit bij die gasten.

Men heeft kennelijk een blind vertrouwen in de overheid

Wat!? Jones wantrouwt de overheid? Hoe durft hij! De overheid is heilig! Bij Jones zit dus een steekje los. En omdat hij de overheid niet vertrouwt verliest hij meteen zijn mensenrecht op meningsuiting. Heel logisch allemaal. Gelukkig hebben overheden niet al een eeuwen lange track record dat die frequent liegen.

Het blinde vertrouwen dat men heden ten dage heeft in de overheid is onbegrijpelijk. Minister President Mark Rutte is de grootste leugenaar van allemaal, en met hem (schijnbaar onaantastbaar) voorop in “onze” regering, zouden we ondertussen toch beter kunnen weten.

Deze man werkt ongewenst gesubsidieerd op mijn belasting, ik vind dat ik daarmee recht heb verkregen op het herpubliceren van deze foto.

En men wil kennelijk ook meteen de vrijheid van meningsuiting wegnemen van mensen die dat vertrouwen in de overheid om zeer verklaarbare redenen (kuch Juncker kuch) verloren zijn.

En voor de duidelijkheid nog over ‘complotdenken’: Gelukkig doet de Politie en Justitie in Nederland aan complotdenken, anders had de georganiseerde misdaad vrij spel in Nederland. Er is dus niets mis met complotdenken.

We hebben nog een lange weg te gaan…

Lees ook eens verder bij de bron: Lang Leve Europa!

Photo by Dave Center cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leon
2 jaren geleden

De officiele media – en daarmee ook de Democratie heeft zich hiermee zelf failliet verklaard. De burger neemt de ofifiiele media al een rijdje niet serieus meer. Die burger heeft inmiddels een totaal andere belevingsweteld – met zijn smartphone -en heeft geen gevoel meer met de huidige politiek [vervreemding], Het heers en verdeel systeem werkt niet meer. En Met een door en door verrot economisch markt model [Milton Friedman] krijg je ook verdere maatschappelijke ontsporingen. Een Democratie die zich met allerlei soorten van onmaatschappelijk geweld overeind moet houden – is dan voor 100% geen democratie meet,- maar is verworden tot een totalitaire staat. Gelijk aan de Stasi en Nazisme

Sem
2 jaren geleden

De grondwet werkt ‘alleen’ voor de economisch sterken. Voor de burger geldt alleen dat die zijn griffie betaald – en gelijk die kosten + zijn zaak weer kwijt is. De rechtbank zit er nl. alleen voor het geld .

Bijna 5000 uitgeprocedeerde asielzoekers zijn vorig jaar niet vertrokken

Verenigde Staten moet in 2018 $1,33 biljoen extra lenen