in , , , ,

Gefeliciteerd: CETA-verdrag Canada en EU gaat van start!

17004152778 44babf8b86 CETA EU

Gefeliciteerd Europa! Het multinationale grootbedrijf sleept weer een overwinning binnen in hun oorlog tegen de bevolkingen van Europa:

Bijna een jaar geleden was er veel ophef over vrijhandelsverdrag CETA met Canada. Donderdag treedt 95 procent van het verdrag in werking.

Concreet betekent dat onder meer dat 98 procent van de Canadese en EU-importtarieven worden afgeschaft. Bovendien kunnen Europese bedrijven vanaf donderdag meedingen naar opdrachten van de Canadese overheid. Nog niet alle afspraken van het handelsakkoord treden in werking. Dat kan pas nadat alle EU-lidstaten CETA hebben geratificeerd.

Tot zover de reclametekst. Het lobbybedrijf EU plaatst met het CETA “handels”-verdrag de multinationals (met een brievenbus in Canada) boven de wet in de Europese lidstaten. Over democratie en inspraak gesproken: de Nederlandse Overheid moet het CETA-verdrag trouwens nog officieel goedkeuren! Dat is uiteraard slechts een formaliteit, Nederland is immers horig aan de EU en de hoogste Nederlandse lobbyisten van het grootbedrijf (de regering) doen uiteraard gezellig mee. Men verkoopt deze staatsgreep van het grootbedrijf als “goed voor de handel”. Tja.

Start maar vast met sparen…

U mag vast starten met sparen van de miljarden voor inspraak want inspraak van de bevolking resulteert met CETA in miljardenclaims. En omdat de lobbyisten nu ook hun eigen geheime rechtszaken hierover kunnen gaan voorzitten, winnen de bedrijven deze rechtszaken dus gegarandeerd. Dus tenzij we de bijbehorende miljardenboetes willen betalen aan het grootbedrijf, is inspraak in eigen toekomst hiermee dus feitelijk verdwenen.

En alle nieuwe Europese wetgevingen en maatregels die mogelijk impact kunnen hebben op de (door hen ingebeelde) handel van multinationals – zoals het beschermen van het milieu, het beschermen van inspraak, het verdedigen van je gezondheid en de strijd tegen onder andere kankerverwekkend gif, acties tegen de hegemonie van het grootbedrijf, de strijd tegen kernenergie, etc. – moeten vanaf nu dus éérst afgestemd worden met Canadese overheid én multinationals met brievenbus in Canada voordat de wet in Europa doorgevoerd mag worden…

Lobbyorganisatie EU heeft het multinationale grootbedrijf een soort dubbel-veto gegeven op de Europese wetgevingen.

Democratie, maar dan totaal anders

Lobbyorganisatie EU is er voor het multinationale grootbedrijf: de burger doet gewoon niet meer mee. De burger en de belangen van de bevolking waren dan ook geen partij tijdens de onderhandelingen over dit “handels”-verdrag. En oh ja, het grootbedrijf betaalt nu nog weer minder belasting. U mag het verschil uiteraard zelf bijleggen. (Willekeurige voorbeelden.)

Ben je al ingeschreven op de CETA referendum tekenlijst? Nadat de NL lobbyoverheid binnenkort akkoord is, kunnen we direct van start met het referendum! Dat is: als het tegen die tijd nog kan mag althans, men wil namelijk niet voor niets het raadgevend referendum afschaffen. De regering is immers “totaal totaal totaal tegen inspraak, zeker in EU context”, aldus onze minister president. De globalisatie onder leiding van het multinationale grootbedrijf moet immers boven alles.

Daarnaast:

Alleen met jouw inzet kunnen we de situatie verbeteren. Zonder jouw inzet krijgt het grootbedrijf vrij spel. En dat betekent meestal niet veel goeds voor jouw, je familie, je financiële situatie, je keuzevrijheid en je gezondheid.

In ander nieuws: Homeopathie is uiteraard niet goed voor de winst van de farmaceutische industrie, gaat nu dus door lobbygroep EU verboden worden.

Lees ook eens verder bij de Bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
troonrede privacy in vogelvlucht

Prioriteiten 2018: Meer gegevens verzamelen en uitwisselen

vkfufyfk06hz

Alternatief in de maak voor omstreden Libor en Euribor