in ,

‘Geheim overleg VS en EU in Londen over snelle afschaffing contant geld’

Martin Armstrong: ‘Verschrikkelijke instorting Westerse sociale systemen onvermijdelijk – De cashloze samenleving komt veel sneller dan verwacht’

De vermaarde Amerikaanse ‘rebel’econoom Martin Armstrong zegt dat de Europese Centrale Bank, de Federal Reserve en enkele andere Centrale Banken op zeer korte termijn in Londen bij elkaar komen om te besluiten over een even plotselinge als snelle afschaffing van contant geld in Europa en de Verenigde Staten. De belangrijkste reden is dat het Westerse financiële systeem feitelijk totaal bankroet is, en alleen op de been kan worden gehouden als de overheid totale financiële controle krijgt over de burgers.

Armstrong voorspelde in het verleden correct de beurskrach van 1987 (‘Zwarte Maandag’) en de financiële instorting van Rusland in 1998. De econoom, die enkele jaren geleden nog in het gevang zat omdat hij weigerde zijn succesvolle model waarmee hij soms tot op de dag nauwkeurig financiële en economische trends wist te voorspellen aan de ‘Feds’ af te staan, toonde zich verbijsterd dat de reguliere media geen enkele aandacht besteden aan deze ‘geheime vergadering’ in Londen.

‘Cashloze samenleving komt sneller dan verwacht’

‘Kenneth Rogoff van de Harvard Universiteit en Willem Buiter, hoofdeconoom van Citigroup, zullen de Centrale Banken toespreken en pleiten voor het elimineren van al het contante geld, zodat de dag komt dat u niets kunt kopen of verkopen zonder toestemming van de overheid,’ aldus Armstrong, die al eerder deze maand bekend maakte dat dit overleg er aan zat te komen.

‘We kunnen maar beter opletten voor deze geboorte van de cashloze samenleving, want die komt veel sneller dan verwacht. Waarom deze geheime vergadering? Er is iets niet pluis.’

Centrale banken willen negatieve rente

Willem Buiter pleitte onlangs openlijk voor het grotendeels of geheel afschaffen van contant geld om ‘de problemen die centrale banken ervaren bij het invoeren van negatieve rente op te lossen’. Zodra al het geld digitaal is kunnen banken en overheden naar believen belastingen en heffingen invoeren op alle financiële transacties, en met negatieve rente het uitgeven van geld stimuleren, waarmee ze een allerlaatste economische opleving hopen te realiseren.

De afschaffing van contant geld zal aan het argeloze publiek worden verkocht als iets positiefs, omdat het belastingontduiking, de schaduweconomie (zwartwerken) en illegale activiteiten onmogelijk maakt. Verpak het verder met termen zoals ‘smart’, ‘hip’, ‘leuk’ en ‘makkelijk’, en het nietsvermoedende –en vaak ook niets willen wetende- volk zal in de rij staan om eraan mee te doen, zo leert de ervaring.

Totale controle op en over kopen en verkopen

Zodra geld alleen nog maar op digitale bankrekeningen bestaat worden niet alleen al onze aankopen en uitgaven geregistreerd en gecontroleerd, maar kunnen deze ook direct worden gestuurd en gemanipuleerd. Het zal dan een kwestie van tijd zijn voordat de overheid automatisch belasting gaat inhouden en mensen gaat bestraffen voor ongewenst gedrag door bijvoorbeeld de toegang tot hun rekening (tijdelijk) te ontzeggen.

Westerse financiële systeem is failliet

De echte achterliggende reden van de mogelijk al spoedige afschaffing van contant geld is het complete failliet van het Westerse financiële systeem, dat de afgelopen jaren enkel door honderden miljarden euro’s en dollars nieuwe schulden overeind kon worden gehouden. Zodra de onvermijdelijke instorting komt is een bankrun zoals nu nog steeds in Griekenland gaande is onmogelijk als er geen contant geld meer kan worden opgenomen.

Financiële politie op komst?

In Frankrijk zijn vanaf september contante betalingen van boven de € 1000,- verboden. Volgens Armstrong zou er een financiële politie kunnen komen die dit soort wetten gaat handhaven door mensen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer altijd en overal te mogen fouilleren op het bij zich hebben van een verboden hoeveelheid cash, en in een later stadium het überhaupt in bezit hebben van alle munten en bankbiljetten.

‘Uitbannen cash heilige graal voor tiran’

‘Voor een tiran is het uitbannen van cash de heilige graal,’ schrijft Michael Krieger van de bekende Liberty Blitzkrieg Blog. ‘Door het plebs in een systeem met digitale munttransacties te dwingen wordt via het registreren van alle transacties in de economie totale controle mogelijk. De betalingen van brutale burgers die weigeren te gehoorzamen kunnen zo eenvoudig worden geblokkeerd.’

‘Instorting socialisme wordt verschrikkelijke nachtmerrie’

Martin Armstrong schrijft er al jaren over, en waarschuwt dat het nu heel dichtbij is: de totale instorting van de Westerse sociale systemen, dat hij voor het gemak het ‘socialisme’ noemt. ‘Dat zal onze verschrikkelijkste nachtmerrie zijn. De overheid zal in haar doodsstuiptrekkingen veranderen in een weerzinwekkend beest dat de samenleving zal verslinden om maar niet de macht kwijt te raken.’

De EU heeft de eurozone de afgelopen jaren enkel bij elkaar kunnen houden door de staatsschulden gigantisch te laten stijgen. ‘Zodra deze schulden niet meer kunnen worden terugbetaald, zal dat de doodsteek voor het socialisme betekenen. Toch is het grootste deel van de mensen zich niet eens bewust van de gevaren, en al helemaal niet van de gevolgen.’

China en Rusland hebben de totale mislukking van het staatssocialisme meegemaakt, wat gepaard ging met extreem veel ellende, armoede en bloedvergieten. ‘En nu gebeurt het binnenkort ook in uw buurt!’ schrijft Armstrong cynisch.

‘Gezin als basis voor onafhankelijk leven vernietigd’

Het enige grote verschil is dat de regeringen nu bezig zijn om nog vóór de grote klap komt al het contante geld af te schaffen. ‘Zo zullen ze de samenleving willen dwingen om aan hun eisen te voldoen… Ze hebben de samenleving weggevaagd en in plaats daarvan de afschuwelijke nachtmerrie van het socialisme opgebouwd, die in een catastrofe zal eindigen. Ze hebben de sociale gezinsstructuur vernietigd, die duizenden jaren lang de basis was om onafhankelijk door het leven te gaan.’

‘Burgers zijn voorgelogen, we gaan in een vuurbal ten onder’

De pensioenfondsen zullen worden leeggeroofd, de belastingen nog verder verhoogd, en op nieuwe banen zullen we vergeefs moeten wachten. ‘Ze hebben de jeugd in een verloren generatie veranderd, alles onder het voorwendsel enkel het goede te willen doen… Ze hebben zichzelf en het volk voorgelogen. Wij zullen in een vuurbal ten onder gaan, dat is onvermijdelijk. Pas als de economie aan het instorten is zullen we over oplossingen gaan praten.’

Lees verder via: ‘Geheim overleg VS en EU in Londen over snelle afschaffing contant geld’

Photo by Tau Zero


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
5 jaren geleden

De overheid kan nooit de oplossing zijn. Het volk wil dat zij ons beschermen tegen de ‘Vrije Markt’, uitbuiters en het zogenaamde ‘Kapitalisme’. Maar er was nooit een vrije markt, noch kapitalisme in Nederland de laatste 30 jaar. Zij gaan ons beschermen, en eisen daarvoor 70 tot 80 % van ons geld in de vorm van belastingen en accijnzen. Zoveel zou geen enkel bedrijf in de vrije markt je onvrijwillig af kunnen pakken.

Ik ben een Libertarier. Ik geloof niet in overheden.

gertsnel
5 jaren geleden

dit gaat 7jaar duren jekunt geen eten krijgen it is het teken vanhet beesdje kunt niets meer kopen of verkopen je krijgt totale chaos mensen zullen elkaar uitmoorden eentweede hitlerantichrist aande macht zezeggen merckel of obama is nietzeker tezeggen miljoenen zonder medicijnen die de dood vinden ikzelf ookmaar god vertrouw ik op velen zullen vertrouwen op hem uiteindelijk zal hij verslagen worden het beest je krijgt ook de opname tenhemel en daarna hetarmageddonen een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waar god regeert!

John
Antwoord aan  gertsnel
5 jaren geleden

Als er een god is, waarom doet hij dan niks?
Degene die toekijkt en niks doet is net zo medeplichtig als de dader zelf.

Marian Koopman
Antwoord aan  John
5 jaren geleden

Het is voorspeld in de BIjbel. Het ziet er naar uit dat dit in de nabije toekomst deze voorspelling uitkomt. Zie de Openbaring van Johannes 13.

5 jaren geleden

Wie dit geschreven heeft begrijpt geen bal van wat geld precies is. Alsof overheden zomaar geld kunnen afschaffen. Dan maken de mensen zelf geld. Zoals men na de oorlog met sigaretten betaalde, en tegenwoordig in de onderwereld met Rolexen. Misschien dat prepaykaarten een leuk middel gaan worden, of anders bitcoins. Zo makkelijk laten we ons echt niet piepelen.

pdlvw
5 jaren geleden

Wil je weer je eigen geld neem dan bitcoins in gebruik. Begin het gewoon sporadisch te gebruiken zodat het kip ei probleem.wordt opgelost. Je hoeft het niet ineens te vertrouwen. Bitcoin adres aanmaken en bitcoins kopen (bijvoorbeeld bij bitonic). Kind kan de was doen.

5 jaren geleden

Als er een God is waarom doet HIJ dan niks is de vraag van John. Goede vraag John. Maar kennelijk heb je God nog niet leren kennen. Kan nog komen en is van harte aan te raden. Een Gouden tip. Kijk maar bij ikzoekgod.nl Verder is God een God van Eeuwen en is voor Hem een dag als voor ons duizend jaar. Welnu. slechts 2000 jaar geleden min zo,n 32 daar nog af, heeft Gods Zichzelf in Jezus Christus hier geopenbaard. Daarom vieren we elk jaar kerst ook al zijn de meningen verschillend daarover. Wie Zijn plannen kennen weten dat God spoedig, wederom in Jezus Christus, een eind zal maken aan alle onrecht en het kwaad. Ik zou willen zeggen ook al ken ik je leeftijd niet maar het lijkt erop dat je erop kunt wachten. Ik zou Hem maar in geloof dat het klopt aannemen in je hart, dan pakt het goed uit en anders niet. Dat is geen dreiging ! Maar dat is Zijn Liefde, om de mensen Lief te hebben. Om hen te redden van dat kwaad en tot Zich te halen. Ook door de aardse door heen. Hoe dan ook. Hij gaat er een eind aan maken en ervaart dat als Zijn Heilige Plicht aan Zijn Schepselen. Verloren in schuld zegt NB het Kerstlied. Met hartelijke groet en nog een fijne Kerst.

4 jaren geleden

De oplossing: Bitcoins. Geen bank of overheid die daar wat aan kan doen. De nieuwe bankrun. Allemaal over op de bitcoins en binnen een jaar zijn we verlost van de grootste witteboorden criminelen sinds mensenheugenis.

Har
4 jaren geleden

Meedenken!! Mogelijk is er enorm veel geld bij de ECB maar zijn alle rekeningen nog niet afbetaald. Wie koopt de ruwe olie centraal (de-centraal) in? De olie producerende landen hebben en voornamelijk de VS en Saoedi Arabië hebben nog openstaande tegoeden die deels met producten en diensten als cashflow worden betaald. Is men wel bekend en bewust van hoeveel het totaal bedrag is van de jaarlijkse inkoop ruwe olie, voor de 28 landen van de EEG!! Benoem deze maar globaal en zie dan gelijk de geldstromen, dus …

tomas
4 jaren geleden

Ik zeg u wie nog nooit van God gehoord heeft komt in het rijk van God .toch!. Hoe komt dat ik van God heb gehoord? Wie heeft gezorgd dat ik niet in het land van God mag kommen ? Een vraag van zijn volgelingen was ? Heer en als we mensen niet kunnen bereiken Hoe zit dat dan o heer ? En die zijn gezegend werd gezet .Nu heb ik een probleem ik kan me niet voorstellen dat de heren waar ik van gehoord heb zo is zo als hij beschreven is in de bijbel .Hoe kan ïemant die m ik uit de hemel heeft gezet en me met de duvel hier op aarde heeft gezet zo mij verdelen .

Ontslagen en vraagt uitkering aan bij UWV: MinPres Rutte hekelt U

Verontrustend: slimme camera weet wie je bent, hoe je je voelt en wat je wil kopen