in , , ,

Geheime NASA-plannen voor maanbasis en 37 raketlanceringen gelekt

winterseitler / Pixabay

's officiële plannen om een ​​permanente basis op de Maan te bouwen zijn online gelekt en laten zien hoe en wanneer astronauten voor het eerst in 50 jaar terug zullen keren naar de rotsachtige wereld.

Interne documenten laten zien hoe Nasa het komende decennium 37 raketten naar de maan wil lanceren, met op zijn minst vijf van deze astronauten.

Beginnend met een onbemande rover in 2023, wordt verwacht dat het ruimteagentschap in 2024 mensen op de maan zal landen.

NASA zal dan elk jaar tussen 2024 en 2028 bemande missies uitvoeren naar de buur van de aarde, volgens de documenten die door Arstechnica zijn verkregen.

Tegenover The Sun bevestigde een woordvoerster van NASA dat de documenten echt waren en onthulde dat de plannen vandaag tijdens een openbare sessie van de Wetenschapscommissie werden geïnformeerd naar de Nasa Adviesraad (NAC).

Ze tonen een decennium lang programma dat culmineert in een permanente maanbasis, die NASA in 2028 gaat bouwen.

Ze zijn gedeeltelijk een reactie op de recente oproepen van de Amerikaanse vice-president Mike Pence om astronauten terug naar de maan te brengen.

“In de bijna twee maanden sinds Pence Nasa naar 2026 op weg naar de maan stuurde, hebben ruimtevaartingenieurs gewerkt aan het samenstellen van een plan dat gebruikmaakt van bestaande technologie, grote projecten die hun voltooiing naderen en commerciële raketten om dit tot stand te brengen,” Arstechnica's Eric Berger schreef.

“Vorige week, begon een geactualiseerd plan dat een menselijke landing in 2024 demonstreerde, jaarlijkse vluchten naar het maanoppervlak daarna, en het begin van een maanbasis tegen 2028, circulerend binnen het agentschap.”

Berger heeft niet gezegd hoe hij de plannen heeft verkregen, die nog niet openbaar zijn gemaakt.

Ze lijken in overeenstemming te zijn met eerdere uitspraken van NASA over het maanprogramma, met codenaam Artemis.

Zoals bij elk ruimteverkenningsproject, is het belangrijkste obstakel contant .

NASA denkt dat het $ 4,7 miljard tot $ 8,2 miljard per jaar nodig heeft bovenop het bestaande budget van NASA van ongeveer $ 20 miljard.

Boss Jim Bridenstine vroeg onlangs om een ​​extra $ 1,6 miljard in het fiscale jaar 2020 om een ​​maanlander te gaan ontwikkelen.

Het plan vertrouwt ook zwaar op contractanten die op tijd ambitieuze hardware leveren, wat Nasa in het verleden heeft belemmerd.

Boeing heeft de kernfase van de next-gen raket van het bureau, het Space Launch System, acht jaar lang ontwikkeld – maar moet nog met de goederen komen.

De afhandeling door Boeing van het contract van meerdere miljarden pond, dat nu twee keer meer dan het budget is, heeft de inspecteur-generaal van NASA laten schrikken.

Lees verder bij de bron: Fox nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU geeft toe: Palmolie in diesel is niet duurzaam en stoppen met subsidie geen optie

NPO na oudejaarsconference nu ook met ramadanconference