in ,

Geheime tapes: toezichthouder VS buigt voor banken

Amerikaanse toezichthouders onderhouden warme banden met . Vandaag gepubliceerde, heimelijk opgenomen gesprekken brengen het bewijs.

De New York Federal Reserve (Fed) houdt de banken maar al te graag te vriend. De toezichthouder trekt niet aan de bel wanneer die problemen voorziet bij banken, medewerkers dansen naar de pijpen van de bankiers en proberen ze zoveel mogelijk buiten schot te houden. Dat blijkt uit maar liefst 46 uur aan gesprekken van een oud-medewerker van de Fed die bij Goldman Sachs gestationeerd was. Deze onthullende opnames zijn vandaag naar buiten gebracht door het Amerikaanse onderzoekscollectief Propublica.

In 2008, na het begin van de financiële , begon de Fed een onderzoek naar hun eigen handelen en fouten in de tijd vóór de financiële crisis. Dit om uit te vinden waarom de verschillende banken die onder toezicht van de Fed stonden, er zo'n puinhoop van hadden gemaakt. Daarnaast wilde de bank begrijpen waarom het als toezichthouder niet eerder had ingegrepen.

Lees verder via Follow the Money.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Opstelten zegt: Jij als simpele burger moet uit je doppen kijken

Geweldig, was het al die tijd toch onzin: Telefoon mag in principe aan in vliegtuig