in ,

Gekte onder hoog opgeleiden: kinderen ondervoed omdat ze alleen maar superfoods krijgen

Steeds meer kinderen raken ondervoed, omdat hun vaak hoogopgeleide welgestelde ouders te gezond willen eten. Daarvoor waarschuwt het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Een dieet van groente, fruit, noten en zaden is te weinig voor een kind in de groei.

Arts Sandra Schrama kreeg in 2,5 week tijd zeven patiënten binnen met klachten door ondervoeding. Aan de huidige gezondheidsrage kleven risico’s, zegt ze tegen het AD. ‘Mensen schrappen steeds meer voedingsmiddelen van het menu: melk, brood, boter. Er blijft minder over dat je wel kunt eten. Te weinig voor een kind, dat in de groei is. Zeker als het ook nog veel sport.’

Volgens Schrama hebben pseudo-wetenschappelijke dieetboeken als De Voedselzandloper mede gezorgd voor de gezondheidshype. ’Het speelt vooral bij hoger opgeleiden.’ De Voedselzandloper van arts Kris Verburgh wordt overigens verguisd door de voedingswetenschap. Voormalig werkgever Universiteit Antwerpen heeft zich nadrukkelijk van het boek, dat brood als ongezond bestempelt, gedistantieerd.

Ouders hebben ‘de bedoelingen’, vervolgt Schrama, en kennen de gevaren niet. ‘Ik zie soms meisjes van 17, die niet meer ongesteld worden.

Lees verder via Wel.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vice president Iran: “CIA achter Islamitische Staat”

Megamoskee Gouda maakt arme moslims bang