in , ,

Geld wordt met de dag valser

Jakob_F / Pixabay

Het nepgeldsysteem heeft de wereld twee dingen gegeven die voordien ontbraken: een enorme vraag van kredietrijke consumenten, en een enorm aanbod van kapitaal, afkomstig uit dezelfde bron.

De financiële sector creëerde deze bubbel door het nep van de centrale uit te lenen. Geld dat niemand ooit heeft verdiend of gespaard, t.b.v. mensen die het eigenlijk niet kunnen lenen, om te dure huizen te kopen die ze zich niet kunnen veroorloven.

Na de onvermijdelijke crash in 2008, kochten insiders de zwaar verdisconteerde huizen op, verkregen door de crash die ze zelf hadden veroorzaakt.

Zo kon de fix van startgaan. Centrale banken brachten verschillende ronden van QE-financiering voort, vernietigden de rentetarieven en hielden die laag totdat de sector volledig was leeggelopen. Om dit in perspectief te zetten: de Case-Shiller Home Price Indices laat zien dat de huizenprijzen de afgelopen zes jaar met ongeveer 30% zijn gestegen.

Rentetarieven zijn de prijs van het geld. Zoals alle prijzen moeten deze door de markt worden vastgesteld om informatie over economische omstandigheden nauwkeurig te kunnen overbrengen. Wanneer de centrale banken de verlagen, vervalsen ze die signalen. Dit leidt ertoe dat investeerders en bedrijven de ware staat van de verkeerd inschatten, wat resulteert in verkeerde allocaties van middelen.

Deze verkeerde toewijzingen kunnen een economische bloei veroorzaken. Aangezien de expansie echter geworteld is in misvattingen van de ware staat van de economie, kan deze niet lang voortgaan. Uiteindelijk veroorzaakt de door de Federal Reserve gecreëerde bubbel de crash en een .

Het gemakkelijk kredietgeldbeleid van Central heeft de consument al figuurlijk gedood en kan worden gezien als de belangrijkste oorzaak van de van nu. De ongeëvenaarde oceaan van kunstmatig liquiditeit zou het effect van deze recessie zeker moeten verminderen, was de overtuiging; de onverwachte gevolgen van dit beleid is , gevolgd door stagflatie, die uiteindelijk het laatste spaargeld van mensen die nog wat in veiligheid konden houden, tenietdoet.

Met andere woorden; de macht van de om de economie te beïnvloeden is nu sterk verminderd. Ze hebben de spreekwoordelijke muur geraakt en de mensen staan op de rand van de afgrond van het fiat geld.

De uitgifte van vals geld domineert de economie

Lees verder bij de bron: The Final Wakeup Call


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Monetair systeem
1 jaar geleden

Het creeren van geld zonder tegenwaarde is niet het ergste probleem. Integendeel: bij het financieren van een huis is het prima. Het probleem is dat de uitgifte van geld terecht is gekomen bij particuliere banken (verkregen door malafide praktijken) terwijl gelduitgifte een primaire taak is van overheden. Op die manier heeft een overheid rente inkomsten die vervolgens in mindering kan worden gerbacht op de belasting. Sterker nog: de overheden worden op dit moment zelfs voor overheidsprojecten gedwongen geld te lenen bij banken….. Te gek voor woorden. Een ander probleem is dat de rente niet door de centrale banken wordt gecreeerd bij het uitgeven van een lening. Die wordt dus uit de circulerende hoeveelheid geld wordt gehaald. Daarmee ontstaat een tekort in de hoeveelheid geld die in circulatie is.
De enorme stijging in huizenprijzen de afgelopen jaren is enerzijds een gevolg van de lage rente, maar veel meer doordat er veel te weinig woningen zijn gebouwd. Daarbij komt de stap van centrale banken om ongelimiteerd geld in het circuit te pompen niet gebaseerd op produktie maar om inflatie van spaartegoeden te creeren.

Het is de hoogste tijd dat het hele monetaire systeem wordt afgebroken en dat een nieuw financieel systeem wordt opgezet waar bij de Rothschild voor altijd onschadelijk worden gemaakt. Het verhaal gaat dat Nesara dat precies doet …. maar veel bewijs zien wij daar van nog niet.

Er is iets goed fout: 800 mensen reageren op eenvoudig huurhuis in Duiven, 1200 reacties in Arnhem

Hoeveel doden moeten er nog vallen? Overheid verzaakt de veiligheid van bruggen